to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οργή λαού για τα σκουπίδια στον Πύργο

Σε μαζική κινητοποίηση η οποία κατέληξε μπροστά στα δικαστήρια του Πύργου προχώρησαν χιλιάδες κάτοικοι της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια, μια κατάσταση που πέραν κάποιων «διαλειμμάτων» καθαριότητας τείνει να γίνει μόνιμη τα τελευταία δύο χρόνια στην πρωτεύουσα της Ηλείας.


Στη συνέχεια και αφού παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην εισαγγελία, προχώρησαν προς την κεντρική πλατεία της πόλης όπου και συγκεντρώθηκαν έξω απ’ το δημαρχείο ζητώντας την παραίτηση του δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή ο οποίος προεκλογικά – ας σημειωθεί – δήλωνε ότι η θα έχει καθαρίσει την πόλη απ’ τα σκουπίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος ο δήμαρχος μάλιστα προκάλεσε με τις δηλώσεις του στη συνέχεια καθώς χαρακτήρισε την πορεία διαμαρτυρίας ως μια «ογκώδη πορεία μαθητών».

Η πραγματικότητα ωστόσο διαψεύδει τον κ. Λιατσή καθώς στην πορεία εκτός από μαθητές οι οποίοι εδώ και καιρό ζουν με τόνους σκουπιδιών έξω απ’ τα σχολεία τους, συμμετείχαν απλοί άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί, έμποροι, καταστηματάρχες οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να στείλουν το μήνυμα «δεν πάει άλλο». Είναι χαρακτηριστικό πως η αγανάκτηση του κόσμου έχει φτάσει στα όρια της, αν κρίνει κανείς απ’ την μαζική προσέλευση του κόσμου που ήταν απ’ τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Ο δήμαρχος πάντως απ’ την πλευρά του δεσμεύτηκε πως η πόλη θα είναι καθαρή από σκουπίδια το… Πάσχα, καθώς προχωρούν οι διαδικασίες να λυθεί το πρόβλημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)