to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:51 | 20.09.2019

Πολιτισμός

Οργή δημιουργών προς Λ. Μενδώνη για την επαναφορά Σταματούδη

Με μια οργισμένη ανακοίνωση απαντάει το σωματείο Ελλήνων δημιουργών και κληρονόμων ΑΣΜΑ 450+, στην απόφαση της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη να επαναφέρει σε καίρια θέση την Ειρήνη Σταματούδη, πρώην διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας.


Με μια οργισμένη ανακοίνωση απαντάει το σωματείο Ελλήνων δημιουργών και κληρονόμων ΑΣΜΑ 450+, στην απόφαση της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη να επαναφέρει σε καίρια θέση την Ειρήνη Σταματούδη, πρώην διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων
ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ;

ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΔΗ

Είναι γνωστό πως όλο αυτό το διάστημα που παλεύαμε να φτιάξουμε νέο ελληνικό φορέα, την ΕΔΕΜ -σκοπός για τον οποίον ενώθηκαν όλοι οι ελληνες δημιουργοί για πρώτη φορά στην ιστορία- η κα Σταματούδη μας πολέμησε με κάθε τρόπο.

Όχι μόνο προσπάθησε να μας παρασύσρει στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, που πρόσφατα αποκαλύφθηκε από την ERNST & YOUNG ότι όσο η κα Σταματούδη ήταν Διευθύντρια του ΟΠΙ δεν της ασκούσε έλεγχο με αποτέλεσμα να φτάσει σε σκανδαλώδη κακοδιαχείριση (το ίδιο είχε συμβεί επί των ημερών της και με την ΑΕΠΙ, έπρεπε να περάσει 10ετία για να της ασκήσει κυρώσεις αφήνοντάς την να γιγαντώνει το καταστροφικό χρέος της).

Αλλά είναι και διορισμένη στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ως έμμισθη τοποτηρήτρια του ξένου συλλόγου φορέων πνευματικών δικαιωμάτων CISAC που ως γνωστόν δανειοδότησε την εν λόγω εταιρεία για να προλάβει την δική μας βούληση να φτιάξουμε ανεξάρτητο ελληνικό φορέα.

Για να μας εμποδίσει, η κα Σταματούδη ενορχήστρωσε μεταξύ άλλων επιθετική εκστρατεία στον Τύπο με λασπολογίες απευθυνόμενες ακόμα και σε πρόσωπα ελλήνων δημιουργών.

Θυμίζουμε, λοιπόν, στην ΥΠΠΟΑ κα Μενδώνη:

α) ότι ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε εγγράφως στους έλληνες δημιουργούς πως η δημιουργία της ΕΔΕΜ δεν θα συναντήσει εμπόδια

β) ότι η ίδια δεσμεύτηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της πως η ΕΥΕΔ θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της μέχρι να γίνει ΕΔΕΜ.

γ) πως στις συνεννοήσεις μας ως τώρα ουδέποτε προειδοποιηθήκαμε για αυτό που σημαίνει η σημερινή της ενέργεια, αντιθέτως διαβεβαιωνόμασταν για αντίθετα πράγματα.

Δεδομένης λοιπόν της απόλυτης και δημόσιας εχθρότητας της κας Σταματούδη προς τη δημιουργία φορέα δικαιωμάτων που να ελέγχεται από τους έλληνες δημιουργούς, αλλά και του παρελθόντος της ως μη ελέγχουσας την ΑΕΠΙ και την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, άρα και υπεύθυνης για την καταστροφή του Πνευματικού Δικαιώματος στη χώρα μας, δεδομένης επίσης της σημερινής θέσης της στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, τι σημαίνει η επιστροφή της με υπερενισχυμένες μάλιστα αρμοδιότητες στη ρύθμιση των ζητημάτων μας;

Και μάλιστα χωρίς καν να ερωτηθούμε εμείς που παράγουμε τα προϊόντα τα οποία δημιουργούν το κεφάλαιο που θα -ξανα- διαχειριστεί!

Δυσάρεστη δε εντύπωση μας κάνει ότι αυτό γίνεται κατά την απουσία της Υπουργού στο Εξωτερικό.

Κι όλα αυτά ενώ άδεια για τον Οργανισμό μας, την ΕΔΕΜ, δεν έχουμε ακόμη λάβει από το ΥΠΠΟ ενώ έχουμε πληρέστατο φάκελο και όλα τα εχέγγυα.

Η οργή μας είναι πλέον μεγάλη.

Και αναρωτιόμαστε:παλεύουμε από το 2012 -με όλες τις κυβερνήσεις- να απαλλαγούμε από τα σκάνδαλα και να φτιάξουμε έναν καθαρό ελληνικό ΟΣΔ για να γυρίσουμε ξανά στο σημείο μηδέν;

Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε αυστηρότατα μέτρα για να εμποδίσουμε το κακό που πάει να συμβεί. Αν η Πολιτεία έχει αποφασίσει να αφαιρέσει από το ελληνικό τραγούδι τη δυνατότητα να ελέγχει τα του οίκου του, θα μας βρει μπροστά της.Δραστικά-και πολύ σύντομα.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)