to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:33 | 24.02.2017

Κοινωνία

Το όραμα της «Ανοιχτής Πόλης» για τη Θεσσαλονίκη παρουσίασε η Ρία Καλφακάκου

Το όραμα της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη" για την πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσίασε, σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής Ρία Καλφακάκου.


Αναλύοντας τους γενικούς άξονες, η κ. Καλφακάκου υποστήριξε πως στον τομέα του περιβάλλοντος το βάρος πρέπει να πέσει στην καθαριότητα, το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους.

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής προτεραιότητα έχουν η δημιουργία νέων σχολείων, οι άστεγοι και το προσφυγικό, ενώ στον πολιτισμό το θέατρο, οι ερασιτεχνικοί θίασοι και οι καλλιτέχνες του δρόμου.

Η κ. Καλφακάκου αναφέρθηκε επίσης στις συγκοινωνίες της πόλης, τονίζοντας πως προτεραιότητα έχει η ολοκλήρωση του μετρό, ενώ εξέφρασε την πρόταση να προχωρήσει και η λύση του τραμ. "Να υπάρχουν στην πόλη γρήγορες, άνετες και φθηνές συγκοινωνίες για τον εργαζόμενο πολίτη", είπε χαρακτηριστικά.

"Είμαστε μια παράταξη που το 2019 θα διεκδικήσουμε τη διοίκηση του δήμου και πρέπει να έχουμε πρόγραμμα. Ωστόσο, βασική μας προϋπόθεση είναι να μειωθεί η επιβάρυνση των δημοτών και να μην αυξηθούν ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη", πρόσθεσε η κ. Καλφακάκου, προσθέτοντας πως "δεν μας απασχολεί σήμερα ποιος θα είναι επικεφαλής στις δημοτικές εκλογές".

Σχολιάζοντας τη διοίκηση Μπουτάρη είπε πως "δεν έχουμε δει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά αποσπασματικές παρεμβάσεις. Βλέπω βήματα πίσω στον πολιτισμό, ενώ εάν βαθμολογούσα την καθαριότητα θα έβαζα μείον".

Στη διάρκεια της συνέντευξης, που δόθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, η κ. Καλφακάκου εξέφρασε επίσης τη θλίψη της για την επίθεση που δέχτηκε ο δικηγόρος και μέλος της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη", Άδωνις Κουλιούμπας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)