to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:40 | 05.02.2018

Πολιτική

Ωραία τα μαθηματικά του συλλαλητηρίου, την ΠΓΔΜ πώς θα την λένε;

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκε και πάλι το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό και το μέτρημα των συγκεντρωμένων, με αιχμές για τα στοιχεία της ΕΛΑΣ. Ακολούθησε (δειλά) το ρεπορτάζ για το σκάνδαλο της Novartis -με έμφαση στην επίσκεψη του Δ. Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο-, τα αιτήματα και οι σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών, καθώς και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Όσο οι τοπογράφοι μετρούν το πήθος των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα το ερώτημα παραμένει και αναμένεται να απαντηθεί, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση: Το σύνθημα του χθεσινού συλλαλητηρίου, δηλαδή καμία χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των γειτόνων μας, είναι μία θέση που μπορεί να υιοθετήσει και πρέπει να την υιοθετήσει η ελληνική εξωτερική πολιτική;

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Σαμαράς, Πικραμμένος και οκτώ πρώην υπουργοί στο σκάνδαλο Novartis - Στη Βουλή η δικογραφία

Δύο πρώην πρωθυπουργοί (σ.σ.: οι Αντ. Σαμαράς και Π. Πικραμμένος, όπως αναφέρει η «Εφ.Συν.», την ώρα που ο Π. Πικραμμένος διαψεύδει κατηγορηματικά την εμπλοκή του) και οκτώ πρώην υπουργοί φαίνεται να εμπλέκονται στην δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis που ερευνάται από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι παρέδωσαν αργά το μεσημέρι στον 'Αρειο Πάγο σήμερα, το μέρος της δικογραφίας που πλέον θα διαβιβαστεί στην Βουλή, βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. (αναλυτικά)


 

«Ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τον καιροσκοπισμό και να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση»

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με σαφήνεια τη θέση του για τη διαπραγμάτευση, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι η στάση της κυβέρνησης δεν έχει τίποτα διαφορετικό από την στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία 10 χρόνια. Έθεσε δε, το ερώτημα, αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαγράφει όσα ειπώθηκαν από την παράταξή του, από το 2007 και μετά. (αναλυτικά)


 

Στην έκδοση νέου 7ετούς ομολόγου προχωρά το Δημόσιο

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν: Η έκδοση 7ετούς ομολόγου θα είναι επιτυχημένη. (αναλυτικά)


 

Κι εσύ Μίκη βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό

Στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στο Σύνταγμα ακούσαμε τη "Ρωμιοσύνη" του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη και του επίσης μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου να τα τραγουδούν, μεταξύ άλλων, οι Κασιδιάρηδες, οι Μιχαλολιάκοι, οι νεοφασίστες και οι όμοιοί τους. (αναλυτικά)


 

«Ανάσα» για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ, κατά την παράγραφο 21 του άρθρου 15 του νόμου 4469/2017 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και την υπ αριθ. ΠΟΛ 1223/29-12-2017 απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών κ. Αικ. Παπανάτσιου. (αναλυτικά)


 

Συνάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ο Υπουργός  Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά. Η Εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες. Επίσης,  ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης. (αναλυτικά)


 

Ξεκίνησε στην Πάτρα το 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτ. Ελλάδα

Ξεκίνησε το πρωί στην Πάτρα το 9ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ, με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. (αναλυτικά)


 

Χανιά: Νέο κρούσμα ρατσισμού με χρυσαυγίτικη κάλυψη

Με πρόσχημα άλλοτε το μπλουζάκι ενός μαθητή, άλλοτε τη νομιμότητα των αλβανικών συλλόγων, ή το αν ο διευθυντής του σχολείου τήρησε τις νομότυπες διαδικασίες, μικρές μειοψηφίες που κινούνται με ρατσιστικά κίνητρα προσπαθούν να ακυρώσουν τα μαθήματα των Αλβανικών σε μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς. (αναλυτικά)


 

2,5 εκατ. ευρώ σε Δήμους για έργα υποδομών

Για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές των δήμων από θεομηνίες και, για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. (αναλυτικά)


 

Η προκήρυξη για 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων

Εκδόθηκε στο ΦΕΚ η 3Κ/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 8.166 θέσεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, Συνδέσμους, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των ΟΤΑ. (αναλυτικά)


 

Για ακατάσχετο στους λογαριασμούς των αγροτών ύψους 15.000 ετησίως δεσμεύτηκε ο Β. Αποστόλου

Η συνάντηση με εκπροσώπους της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων. (αναλυτικά)


 

Δεν δικαιούμαστε να ελέγχουμε τους προσωπικούς λογαριασμούς των εργαζομένων μας στα social media

Μια γαλάζια ανακοίνωση λογικής... μαύρου. (αναλυτικά)


 

ΑΑΔΕ: Μείωση φορολογικών προστίμων έως 60% εάν εξοφληθούν εντός 30 ημερών

Αναλυτικές οδηγίες για τη μείωση των προστίμων και των πρόσθετων φόρων. (αναλυτικά)


 

Μείωση κατά 573 εκατ. των ληξιπρόθεσμων του Δημοσίου τον Δεκέμβριο

Σημαντική μείωση κατά 573 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα τον Δεκέμβριο του 2017. Διαμορφώθηκαν στα 2,567 δισ. ευρώ από 3,140 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα, τον Νοέμβριο. (αναλυτικά)


 

Μεγάλο πακέτο έργων για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αγαίου

Ολοκληρώνεται και αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες η αξιολόγηση των προτάσεων για τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. (αναλυτικά)


 

Ενισχύεται το ΣΔΟΕ με 46 νέα άτομα

Το ανανεωμένο ΣΔΟΕ έχει επιφέρει ισχυρά χτυπήματα στην εμπορία παραποιημένων προϊόντων, την απάτη ΦΠΑ και άλλες παράνομες δραστηριότητες και η ενίσχυση του με προσωπικό θα συμβάλει περαιτέρω στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος. (αναλυτικά)


 

Ανάπλαση της Λεωφόρου Βεΐκου στον Δήμο Γαλατσίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Το σχετικό έργο, προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας. (αναλυτικά)


 

Παραδόθηκε η νέα σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα-Λιανοκλάδι

Το έργο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 και, για πολλά χρόνια, ήταν βαλτωμένο εν μέσω τεχνικών και διαχειριστικών εμποδίων. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)