to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ώρα να τα μαζεύετε, κύριε Μητσοτάκη

Όποια μεγάλη κρίση διαχειρίστηκαν απέτυχαν παταγωδώς. Πυρκαγιές, πλημμύρες, χιόνια, πανδημία


Το πολύ χιόνι φέρνει πολλά προβλήματα παντού στον κόσμο, είπε χθες ο εξαφανισμένος τις ώρες της κρίσης πρωθυπουργός. Αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη; Σε ποιες χώρες του δυτικού κόσμου και της Ευρωπαϊκής  Ένωσης η πρωτεύουσα παθαίνει έμφραγμα για τρεις, τουλάχιστον, ημέρες μετά από έναν χιονιά για τον οποίο οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει με ακρίβεια από την περασμένη Παρασκευή;

Επί Μητσοτάκη και Δεξιάς, η Ελλάδα συγκρίνεται μόνο με χώρες στην περιφέρεια -και αν- της Ε.Ε. Στην πανδημία, στους μισθούς, στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Όποια μεγάλη κρίση διαχειρίστηκαν απέτυχαν παταγωδώς. Πυρκαγιές, πλημμύρες, χιόνια, πανδημία. Είναι έργο Μητσοτάκη-Πατούλη-επιτελικού κράτους οι εικόνες των επιβατών του βυθισμένου λεωφορείου στο Φάληρο που προσπαθούσαν να μην πνιγούν, οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας στα χιόνια, οι γονείς με τα παιδιά στην πλάτη να περπατούν την Αττική Οδό μέσα στη χιονοθύελλα.

Είναι έργο Μητσοτάκη τα εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους στην Εύβοια και την Αττική, η απόγνωση και η απελπισία των ανθρώπων να πηδήξουν πάνω στις βάρκες για να σωθούν από τις φλόγες. Την υπογραφή Μητσοτάκη φέρουν η κατάρρευση του ΕΣΥ και ο θάνατος ανθρώπων που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εάν είχαν ληφθεί μέτρα, όπως ζητούσαν οι επιστήμονες.

Είναι εντέλει έργο Μητσοτάκη η γενικευμένη ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες. Το αίσθημα πως είναι μόνοι τους απέναντι σε ένα κράτος που υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί τις μπίζνες της κυβέρνησης και της «οικογένειας». Καύσωνας, φωτιές, κρύο, βροχές, χιόνια, πανδημία, ανεργία, μισθοί, ακρίβεια… Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού χθες στο υπουργικό συμβούλιο ήταν το αποκορύφωμα του κυνισμού και της αθλιότητας αυτής της κυβέρνησης. Μια συγγνώμη υποκριτική και προσχηματική. Φταίει για όλα η Αττική Οδός Α.Ε., ενώ σχεδόν ζήτησε από τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν να πουν κι ευχαριστώ για την εξαγορά της σιωπής τους με τα 2.000 ευρώ. Φταίνε οι μετεωρολόγοι, που δεν έδωσαν ακριβή ώρα και λεπτά, άσχετα αν ξέρατε από την Παρασκευή με ακρίβεια τις προγνώσεις τους.

Καμία παραίτηση, καμία ανάληψη ευθύνης, ούτε κουβέντα για τους οδηγούς που κόλλησαν στο χιόνι της Μαραθώνος, της Μεσογείων, της Κατεχάκη, για τα χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα, για τους επιβάτες των τρένων που έζησαν έναν εφιάλτη με κίνδυνο της ζωής τους. Θα πρέπει να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκόμενων αρχών, μας είπε.

Αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη; Γιατί νομίζαμε ότι αυτά μας είπατε και μετά το καλοκαίρι, αφού κάηκε στη βάρδιά σας η μισή Ελλάδα. Γι’ αυτό δεν μας φέρατε τη μετεγγραφή αεροδρομίου, τον κύριο Στυλιανίδη, να αναλάβει το αρμόδιο υπουργείο; Αλλά πώς να κουνήσεις τον άνθρωπο που έχει τόσο καλές άκρες στην Ευρώπη; Πώς να κουνήσεις από τη θέση του τον εκπρόσωπο της έτερης δυναστείας στο κόμμα σου;

Γι’ αυτό, κύριε Μητσοτάκη, καμία συγγνώμη δεν αρκεί. Αρκετά. Για το καλό των πολιτών και της χώρας, σηκωθείτε και φύγετε.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)