to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:58 | 14.03.2019

Αθλητισμός

Ελληνικό μπάσκετ, ώρα μηδέν: Δεν «κατεβαίνει» ο Ολυμπιακός στον ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Όπως αναμενόταν, η ΚΕΔ όρισε Έλληνες διαιτητές για το παιχνίδι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός για την 19η αγωνιστική της Basket League και οι ερυθρόλευκοι δεν θα αγωνιστούν στο ντέρμπι


Όπως αναφέρει το sport24.gr, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ), έκανε γνωστή την διαιτητική τριάδα του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για την 19η αγωνιστική για την Basket League, ορίζοντας - όπως αναμενόταν - Έλληνες διαιτητές. Ο λόγος για τους Κορομηλά, Παπαπέτρου και Καρακατσούνη. Πλέον έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει από εδώ και πέρα σε όλα τα επίπεδα.

Ο Ολυμπιακός είχε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι δεν θα κατέβει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊό αν οριστούν Έλληνες διαιτητές, αλλά και σε κανένα παιχνίδι της Basket League με διαιτητές τους Αναστόπουλο, Μάνο και Παναγιώτου. Είχε στείλει μάλιστα και εξώδικη ανακοίνωση στην ΚΕΔ για να δώσει επίσημη μορφή στην θέση του περί αποχής. Από την στιγμή λοιπόν που ορίστηκαν Έλληνες διαιτητές, τα δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα για τους "ερυθρόλευκους". 

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός εξέφρασε αυτή την θέση και στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσει η αστυνομία να δώσει νέα αναβολή για την Παρασκευή (15/3). Ο λόγος είναι ότι μεταξύ άλλων οι "ερυθρόλευκοι" ανέφεραν ότι σε περίπτωση ορισμού Ελλήνων διαιτητών όχι απλώς δεν θα κατέβουν στον αγώνα, αλλά δεν θα ανοίξουν καν τις πόρτες του ΣΕΦ. Κάτι που οδήγησε σε ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, στην οποία οι "πράσινοι" καλούσαν "την Πολιτεία, τον ΕΣΑΚΕ, την ΕΟΚ, την Αστυνομία και όλους τους φορείς να επιληφθούν της κατάστασης, ώστε να σταματήσει ο κατήφορος και η διάλυση του μπάσκετ από τα καπρίτσια των ερυθρολεύκων".

Πράγματι, όπως γνωστοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης, οι ερυθρόλευκοι δεν κάνουν πίσω στις θέσεις τους και ανακοίνωσαν πως δεν θα εκδοθούν εισιτήρια για το παιχνίδι, στο οποίο η ομάδα τους δεν θα συμμετάσχει:

"Μετά από τη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ. και τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών, η ομάδα του Ολυμπιακού δεν θα συμμετάσχει, κατά την 17.03.2019, στον προγραμματισμένο αγώνα καλαθοσφαίρισης με την Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός για την 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών Ε.Σ.Α.Κ.Ε. 2018 - 2019. Για τον λόγο αυτό, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός δεν θα προχωρήσει στην έκδοση εισιτηρίων".

Η Αδριατική Λίγκα συζητά το θέμα του Ολυμπιακού

Παράλληλα, το προσεχές συμβούλιο της Αδριατικής Λίγκας (σ.σ.: ιδρύθηκε το 2001 και σε αυτή συμμετέχουν ομάδες από χώρες που προήλθαν μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ενώ την φετινή αγωνιστική υπάρχουν τέσσερις εκπρόσωποι της Σερβίας) στις 11 Απριλίου θα συζητηθεί το θέμα του Ολυμπιακού. Σε συνέχεια των αρχικών επαφών που έγιναν ανάμεσα στις δύο πλευρές στο Βελιγράδι πριν μερικές εβδομάδες, οι ιθύνοντες της Αδριατικής Λίγκας ζήτησαν από τους "ερυθρόλευκους" να στείλουν επιστολή όπου επισημοποιούν το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να μπορέσει να τεθεί επίσημα το ζήτημα προς εξέταση στο συμβούλιο.

Η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ αποφάσισε έτσι για το τυπικό σκέλος της υπόθεσης να στείλει την σχετική επιστολή, ζητώντας να μάθει τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης, περιμένοντας τώρα την απάντηση της Αδριατικής Λίγκας.

Την κίνηση του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε μάλιστα με δηλώσεις του στην εφημερίδα LIVE Sport ο CEO της Αδριατικής Λίγκας, Κρέζιμιρ Νόβοσελ, σχολιάζοντας σχετικά:

"Είναι αλήθεια πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός επικοινώνησε μαζί μας. Είχαμε πληροφορηθεί το ενδιαφέρον της, το οποίο επισημοποιήθηκε με την επιστολή που λάβαμε.

Η ελληνική ομάδα ζητά να την πληροφορήσουμε τα πάντα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της λίγκας, τη μετοχική σύνθεση, τον τρόπο διεξαγωγής, τους κανόνες και γενικώς ό,τι ισχύει για το πρωτάθλημα μας".

Αυτές οι κινήσεις από πλευράς της Αδριατικής Λίγκας δείχνουν ότι έχουν πάρει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ολυμπιακού στην διοργάνωση. Για αυτό ακριβώς θέλουν να βάλουν κάτω τα δεδομένα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο συμφέρει η παρουσία των "ερυθρόλευκων", με την πλειοψηφία να δείχνει θετική στο ενδεχόμενο της επέκτασης της Λίγκας.

Ακολουθεί και ο Παναθηναϊκός;

Στο μεταξύ, εντύπωση προκαλεί η κίνηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος, σύμφωνα με αθλητικές ιστοσελίδες, απέστειλε έγγραφο στην Αδριατική Λίγκα με το οποίο εξέφρασε το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα μαζί με τον Ολυμπιακό.

Οι πράσινοι μέσω αυτής της επιστολής τονίζουν ότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να στερήσουν απ' όσους αγαπούν το μπάσκετ μία από τις πιο ιστορικές αθλητικές κόντρες και γι' αυτόν τον λόγο αποφάσισαν να ακολουθήσουν τους ερυθρόλευκους, αν εκείνοι τελικά παίξουν στην Αδριατική Λίγκα.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον Ολυμπιακό αφορά τη δεδομένη επιθυμία του Παναθηναϊκού να συνεχίσει να αγωνίζεται και στην Basket League (που διεξάγεται τις ίδιες μέρες με την Αδριατική), καθώς από το «τριφύλλι» τόνισαν στην επιστολή ότι «σέβονται απόλυτα τους Έλληνες φιλάθλους και το προϊόν που υπηρετούν με αφοσίωση εδώ και πολλές δεκαετίες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)