to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:32 | 10.02.2013

left.gr

Πολιτική

'Όπου υπάρχουν Έλληνες να γίνουν προπύργια ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό και τη Χρυσή Αυγή'

Ανακοίνωση του τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στην ομογένεια


Το Τμήμα Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί όλους τους Έλληνες που βρίσκονται στη ξενιτιά να απομονώσουν τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Όλες οι οργανωμένες εκφράσεις του Ελληνισμού της Διασποράς, Κοινότητες, Ομοσπονδίες, Σύλλογοι Γονέων, Σύλλογοι Πολιτισμού, Εθνικοτοπικές Οργανώσεις, κάθε μορφή οργάνωσης, θα πρέπει να απομονώσουν και να εμποδίσουν την δράση των αποβρασμάτων της χειρότερης ανθρώπινης έκφρασης του ναζισμού και του φασισμού.

Μαζί με το προοδευτικό αριστερό κίνημα στις χώρες υποδοχής ο ελληνισμός της Διασποράς θα πρέπει να κλείσει τον δρόμο στους Έλληνες νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν καμία σχέση με τις δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας.

Οι περισσότεροι Έλληνες της Διασποράς που έζησαν στο πετσί τους της ξενοφοβία και το ρατσισμό δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τους υμνητές των φυλετικών διακρίσεων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Οι μνήμες του ναζισμού και του φασισμού είναι νωπές για τον Ελληνικό λαό όπως και για τους λαούς όλου του κόσμου.

Η χώρα μας και ο λαός μας τα τελευταία χρόνια περνά μια βαθιά και πολύπλευρη κρίση με αρνητικότατες συνέπειες για τον κόσμο της εργασίας, για τους απλούς πολίτες γενικότερα.

Σ΄ αυτή τη δύσκολη κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης, έρχονται  τα απόβλητα της ελληνικής κοινωνίας να επιτείνουν την υπάρχουσα άσχημη πραγματικότητα. Από τα μέσα σαν νέοι Πήλιοι Γούσιδες κτυπούν πισώπλατα  τον Ελληνικό λαό που αγωνίζεται να απαγκιστρωθεί από αυτή τη δραματική κατάσταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαιρετίζει την καταδικαστική τοποθέτηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας όπως και τις αντιδράσεις δεκάδων κοινοτήτων, ειδικά στην Ευρώπη ενάντια στην Χρυσή Αυγή. Παρόμοιες τοποθετήσεις θα πρέπει να πάρουν όλες οι Κοινότητες και Ομοσπονδίες σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Μέσα από τις γραμμές των οργανωμένων εκφράσεων του Ελληνισμού της Διασποράς θα πρέπει να ξεπηδήσει ένα πλατύ ενωτικό και μαζικό κίνημα ενάντια στους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Η κάθε κοινότητα, ο κάθε σύλλογος, αλλά και κάθε ενορία σε όλες τις χώρες του κόσμου όπου υπάρχουν Έλληνες να γίνουν προπύργια ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τη ξενοφοβία και τη ναζιστική έκφραση της Χρυσής Αυγής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)