to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 10.07.2018

Πολιτική

Όπως τον βολεύει: Ο Τζιτζικώστας που επικροτούσε τη σύνθετη ονομασία τώρα την επικρίνει (βίντεο)

Να θέσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το Μακεδονικό "υπό την κρίση του ελληνικού λαού", είτε με δημοψήφισμα ή με εκλογές, ζητάει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σχολιάζοντας μάλιστα ότι "η Δημοκρατία δεν είναι γραβάτα για να τη φοράς μόνο όποτε βολεύει". Αυτά την ίδια στιγμή που ο ΣΒΒΕ επικροτεί τη συμφωνία, βλέποντας τις θετικές προοπτικές που ανοίγει για την οικονομία.


Ωστόσο μόλις χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ΣΒΒΕ, υπενθύμισε ότι "ο Απόστολος Τιτζικώστας ως τότε επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων της ΝΔ ακολουθούσε τη γραμμή Κώστα Καραμανλή για το Βουκουρέστι, δηλαδή σύνθετη ονομασία και σήμερα δίνει αγώνα όχι απέναντι σ’ αυτή τη συμφωνία αλλά απέναντι στη σύνθετη ονομασία". "Οι πολιτικοί μπορούν το έχουν αποδείξει να έχουν μια πιο υποκριτική συμπεριφορά", σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Παίρνοντας μάλιστα τον λόγο ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, κ. Σαββάκης, σε αντιδιαμετρική κατεύθυνση με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, σημείωσε ότι "ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες της Β. Ελλάδος δεν μείναμε αδιάφοροι για τις επιπτώσεις της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ. Κάθε άλλο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε μία διακρατική συμφωνία υπάρχουν θετικά κι αρνητικά σημεία. Θετικές κι αρνητικές πτυχές. Αλλά σαφώς κι έχουμε τοποθετηθεί υπέρ της λύσης αυτού του σημαντικού εθνικού θέματος, διότι αυτό θα ανοίξει θετικές προοπτικές για τις επιχειρήσεις μας".
 
"Υπό αυτό πρίσμα μπορούμε να δούμε και τις ευκαιρίες που διανοίγονται για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας από την προώθηση της κοινά αποδεκτής λύσης με τους γείτονες μας στην ΠΓΔΜ", ανέφερε ο Αλέξης Τσιπρας, υπογραμμίζοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις της Β. Ελλάδος μπορούν και πρέπει να παίξουν ακόμα μεγαλύτερο ακόμα πιο ουσιαστικό πρωταγωνιστικό ρόλο και να αποδείξουν στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι ο ισχυρός παίχτης στην περιοχή των Βαλκανίων.
 
Έδωσε μάλιστα τα εύσημα στον ΣΒΒΕ για την υπεύθυνη στάση που δημόσια κρατησε. 
 
Καταληκτικά ο πρωθυπουργος τονισε ότι αυτό σημαίνει αληθινός πατριωτισμός. "Να ανοίγουμε το δρόμο μπροστά για την οικονομία, για τη χώρα, για την Ελλάδα", όπως ειπε.

Οι απόψεις δεν είναι να τις αλλάζεις όποτε σε βολεύει άλλωστε...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)