to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:58 | 16.11.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

«Οπορτουνισμός» για το ΚΙΝΑΛ το κοινό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μέρα25

Αποστάσεις για πρώτη φορά από τις κυβερνητικές παλινωδίες και τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη παίρνει το Κίνημα Αλλαγής


Τεχνητή αντιπαράθεση και πόλωση βλέπει το Κίνημα Αλλαγής γύρω από τη φετινή επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου, ενώ χαρακτηρίζει «οπορτουνισμό» το κοινό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μέρα25.

Ειδικότερα, οι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Όθωνας και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, μετά από ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που είχαν ανέφεραν ότι  ΚΙΝΑΛ «δεν παίζει αυτή την ώρα με τη φωτιά».

Καταδίκασαν ως ακραία, απαράδεκτη και αυταρχική την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ να απαγορεύσει τις συναθροίσεις, ενώ ισχυρίστηκαν ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν συμμετέχει σε πολιτικά μέτωπα που ενισχύουν την πόλωση την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση. Σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Καστανίδης για τη νομιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης υποστήριξαν ότι νομικά εξέφρασε την άποψή του αλλά πολιτικά συμμερίζεται τη θέση του ΚΙΝΑΛ για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Ανέφεραν πως η κυβέρνηση στήνει σκηνικό σύγκρουσης και μετωπικής αντιπαράθεσης για να δείξει κομματική ισχύ και επικαλέστηκαν γι’ αυτό τις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Κατηγόρησαν την κυβέρνηση της ΝΔ πως θέλει να μη γίνεται συζήτηση για την πανδημία, τα λάθη και τις παραλείψεις της -όπως ότι δεν λειτουργούν ακόμη οι 25 κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο «Σωτηρία »λόγω έλλειψης προσωπικού- ούτε για τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Εξαπέλυσαν ταυτόχρονα επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 επειδή «δίνουν πάτημα γι’ αυτό» καθώς δηλώνουν ότι είναι κατά της πορείας για το Πολυτεχνείο αλλά υπογράφουν κείμενα υπέρ της. «Είναι οπορτουνισμός και δεν εμπλεκόμαστε», δήλωσαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Πρόσθεσαν ότι η στάση του ΚΙΝΑΛ είναι στάση υπευθυνότητας και σοβαρότητας και τόνισαν πως «είναι εμβληματική επέτειος για μας το Πολυτεχνείο αλλά δεν παίζουμε με τη φωτιά. Είναι αυτονόητο, με 70 και πλέον νεκρούς χθες, να προέχει η δημόσια Υγεία» κι υπενθύμισαν την σχετική τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή.

«Ο Μητσοτάκης έσυρε πρώτος το χορό του αυταρχισμού»

Δριμεία κι αρκετά αιχμηρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε στο μεταξή με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, στο «εκ των υστέρων»  κάλεσμά του στα κόμματα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Ο πρωθυπουργός απομονωμένος πολιτικά κάλεσε νωρίτερα για μια από κοινού πρωτοβουλία όλων των κομμάτων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων.

«Ο ίδιος έσυρε πρώτος το χορό του αυταρχισμού, της πόλωσης και του διχασμού για μικρομματικό όφελος» υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής παίρνοντας αποστάσεις για πρώτη φορά από τις κυβερνητικές παλινωδίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)