to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:48 | 09.04.2019

Πολιτική

«Όποιος χαϊδεύει το φίδι, σύντομα θα τον δαγκώσει»

Τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης κατά του δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης ο οποίος παραχώρησε αρχικά χώρο στους νεοναζί του «Ιερού Λόχου» για τη φιέστα μίσους


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης:

«Στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης αναζήτησε χώρο για να πραγματοποιήσει το Macedonian Pride, ο ακροδεξιός Ιερός Λόχος μετά την άρνηση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς να τους παραχωρήσει το πρώην στρατόπεδο Κόδρα και την άμεση κινητοποίηση του δημοκρατικού, αντιφασιστικού κινήματος.

Αντιθέτως ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, απάντησε θετικά και άμεσα το αίτημα των ακροδεξιών, παραχωρώντας τους το δημοτικό θέατρο Άστρον. Αυτό επιβεβαιώνεται από το σχετικό έγγραφο το οποίο φέρει την υπογραφή του δημάρχου, ο οποίος υποστηρίζει πως είχε άγνοια του θέματος επιρρίπτοντας την ευθύνη σε δημοτικό υπάλληλο. Τελικά την ημέρα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και μετά από το σχετικό θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, ο κ. Κυρίζογλου επικαλούμενος φόβο επεισοδίων, ανέκρουσε πρύμναν, ανακαλώντας την απόφασή του.

Εδώ να σημειώσουμε πως ο κ. δήμαρχος, αρνήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει πρόταση με την οποία θα απαγορευόταν οποιαδήποτε εκδήλωση ακροδεξιών στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε προς τον κ. Κυρίζογλου πως όποιος χαϊδεύει το φίδι αυτό σύντομα θα τον δαγκώσει. Μπορεί εάν θέλει να ρωτήσει σχετικά τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος την περασμένη Κυριακή εξεδιώχθη κακήν κακώς από συγκέντρωση ομάδας ακροδεξιών οπαδών του ΠΑΟΚ οι οποίοι είχαν μαζευτεί στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διαμαρτυρόμενοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης παραμένει σταθερά προσηλωμένος στις αξίες της δημοκρατίας και καλεί για μια ακόμη φορά σε εγρήγορση και ενότητα για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)