to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 28.11.2013

Πολιτική

Όπισθεν ολοταχώς: Παγώνει το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια λόγω αντιδράσεων εντός της ΝΔ

Παρά τις καταδίκες της Ελλάδας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Μαξίμου συντονίζεται με τη γραμμή του... Πειραιώς Σεραφείμ - Θα πάρει θέση αφού μελετήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης


Ενημέρωση: «Θα μελετήσει πρώτα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και μετά θα πάρει ξεκάθαρη θέση», δήλωσε ο Χ. Αθανασίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Το ρεπορτάζ για την είδηση του «παγώματος»:

Βήματα ολοταχώς προς τα πίσω φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Διαβίωσης. Στην κατεύθυνση αυτή οδηγούν ενδεχομένως οι απειλές του Πειραιώς Σεραφείμ ότι θα αφορίσει όσους βουλευτές ψηφίσουν τη ρύθμιση...

Να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή η πρόταση για το Νέο Σύμφωνο Συμβίωσης με πλήρη δικαιώματα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ  υπογραμμίζοντας πως «μετά τις αντιδράσεις συντηρητικών πολιτικών και εκκλησιαστικών παραγόντων, η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την πρότασή της για ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης».

 

Για να μιλήσουμε σοβαρά και πέρα από τις σκοταδιστικές απόψεις του Σεραφείμ, το Μαξίμου, μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τη Χαριλάου Τρικούπη, «παγώνει» μέχρι νεοτέρας την ένταξη του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια λόγω αντιδράσεων γαλάζιων βουλευτών. Όπως αναφέρουν «τα Νέα», «η προοπτική να ενταχθεί η σχετική τροπολογία στο νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εγκαταλείφθηκε χθες (σσ Τετάρτη) και πλέον αναζητείται καταλληλότερος χρόνος για να εξεταστεί το ζήτημα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, καυτηρίασε στο twitter το ακροδεξιάς κοπής «πάγωμα» της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης:

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι θα κατατεθεί στο μέλλον(;) νομοσχέδιο με το οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα στα ομόφυλα ζευγάρια να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης, ώστε να υπάρξει και συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Υπενθυμίζεται ότι το ΕΔΑΔ πρόσφατα καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, καθώς και για παραβίαση των διατάξεων που απαγορεύουν τις διακρίσεις. Το δικαστήριο υποχρεώνει επιπλέον το ελληνικό δημόσιο να καταβάλει από 5.000 ευρώ στον καθένα από τους ενάγοντες, καθώς και τη δαπάνη για τα δικαστικά έξοδα.

Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση την Πέμπτη στην ΕΣΗΕΑ

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στην Βουλή πρόταση νόμου αναφορικά με την ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Διαβίωσης και σήμερα, Πέμπτη, στις 18:30, πραγματοποιεί σχετική συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ:

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου μίλησε«στο Κόκκινο» (105,5) για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης ώστε να καλύπτει και τα ομόφυλα ζευγάρια. Ακούστε το ηχητικό εδώ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)