to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:26 | 15.02.2017

Διεθνή

ΟΟΣΑ: Αδύναμη η οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας λόγω χαμηλών επενδύσεων και δύσκολης διεθνούς κατάστασης

Η οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας παραμένει αδύναμη λόγω του χαμηλού επιπέδου επενδύσεων και της δύσκολης διεθνούς κατάστασης, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ


«Η οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας παραμένει αδύναμη λόγω του χαμηλού επιπέδου επενδύσεων και της δύσκολης διεθνούς κατάστασης», αναφέρει ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) στην έκθεσή του για την ιταλική οικονομία.

 

Για το 2017 προβλέπεται αύξηση του 1% του ΑΕΠ και ιδίου ποσοστού για το 2018. Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι είναι σημαντικό να συνεχισθεί η τραπεζική εξυγίανση, όπως και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

 

«Η έκθεση αυτή έχει μια ορθώς κριτική προσέγγιση εκεί που χρειάζεται, και ενθαρρυντική εκεί που, επίσης, είναι χρήσιμη», σχολίασε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Οι μεταρρυθμίσεις φέρνουν αποτελέσματα, αλλά παραμένουν σημαντικές προκλήσεις» τόνισε, από την μεριά του, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού 'Ανχελ Γκουρία. Ανέφερε επίσης ότι «η όλη διαδικασία μεταρρύθμισης πρέπει να προάγεται και με τις μεταρρυθμίσεις των μεταρρυθμίσεων, διότι τα θετικά αποτελέσματα δεν πετυχαίνονται, πάντα, την πρώτη φορά».

 

Ο Πάντοαν απάντησε ότι: «Η προσέγγιση της Ιταλίας σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δεν έχει αλλάξει» διότι «ο στόχος δεν είναι μόνο να εξασφαλισθούν έσοδα, αλλά και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της όλης διαχείρισης των επιχειρήσεων, οι οποίες δέχονται, από την αγορά, σημαντικό κέντρισμα».

 

Ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών κατέστησε τέλος σαφές ότι και στο μέλλον, όπως συνέβη μέχρι τώρα, το κράτος θα διατηρήσει τον έλεγχο των εταιριών που ιδιωτικοποιούνται.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΟΟΣΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)