to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ονόματα και διευθύνσεις

Έξι σημεία από την προημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή


Ο Κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του, προσπάθησαν να στήσουν το παραμύθι της «αριστερής διαπλοκής», μέσα από κατασκευασμένες ιστορίες (περίπτωση Κατρούγκαλου – Βήματος), μυθεύματα (η “off-shore” της Αυγής) και εικασίες (υπόθεση δήθεν εύνοιας Καλογρίτσα). Το πρόβλημα του όμως είναι – και γι ’αυτό βρέθηκε και θα βρίσκεται πάντα στη θέση του απολογούμενου όταν γίνεται συζήτηση για τη διαπλοκή στη χώρα – ότι ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε πραγματικά γεγονότα που εκθέτουν τη ΝΔ. Τα θαλασσοδάνεια, η Siemens, ο Σκλαβούνης, ο Βγενόπουλος, ο Παπασταύρου είναι υποθέσεις που έχουν σχηματιστεί ακόμα και δικογραφίες.

Χρειάστηκε να περάσουν πολλές ώρες για να βρει την απάντηση στο πιο προφανές ερώτημα, που 99 στους 100 Έλληνες, θα απάνταγαν σε δύο δευτερόλεπτα: Αν υπάρχει σκάνδαλο Siemens. Τα τιμολόγια για το τηλεφωνικό κέντρο, η ευχαριστήρια επιστολή σε Χριστοφοράκο, η απάντηση Fischer (που κατέθεσε ο ΠΘ στην τριτολογία), οι 356 συναντήσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τον Χριστοφοράκο, δείχνουν την απάντηση.

Δεν συνιστά παρέμβαση στη δικαιοσύνη να διατυπώνει άποψη ο ΠΘ για τη συνταγματικότητα ενός νόμου της κυβέρνησης όπως αντίστοιχα δεν συνιστά παρέμβαση το να διατυπώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνώμη περί του αντιθέτου. Αντιθέτως, ο ορισμός των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη είναι οι κατ’ εντολήν αρχειοθετήσεις και οι φωτογραφικές διατάξεις του συστήματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι όλες καταγεγραμμένες τόσο στη συνείδηση του κόσμου όσο και του δικαστικού σώματος.

Η Ν.Δ. χρωστάει 210 εκατομμύρια, σε δάνεια τα οποία είναι κόκκινα και έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες. Ο ΣΥΡΙΖΑ 8 εκατομμύρια, σε δάνειο που εξυπηρετείται κανονικά.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έδωσαν προστασία στους φοροφυγάδες. Ο Βενιζέλος έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ, ο Σαμαράς αρνήθηκε να παραλάβει τη λίστα Μπόργιανς. Όταν υπό την πίεση των γεγονότων αναγκάστηκαν να κινήσουν τις διαδικασίες, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βεβαίωσε μόλις 26 εκατομμύρια το 2014 από τη λίστα Λαγκάρντ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον Ιανουάριο του 2015, έχει επιταχύνει τους ελέγχους στη λίστα Λαγκάρντ, παρέλαβε και αξιοποιεί τη λίστα Μπόργιανς και έχει βεβαιώσεις 900 εκατομμυρίων, ενώ πριν λίγες μέρες παρέλαβε και νέα λίστα 475 φοροφυγάδων από τις αρχές της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο Κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε 11 σημεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Πήρε δηλαδή άξονες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς που υλοποιούνται και τους επανέλαβε. Κανένα πρόβλημα, μόνο που κομμάτι του Σχεδιασμού είναι ο νόμος για το Πόθεν Έσχες για τον οποίο υπερθεμάτισε χθες ο Μητσοτάκης αλλά όταν ήρθε στη Βουλή τον Ιούνιο, η Ν.Δ. τον καταψήφισε.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)