to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:32 | 05.11.2014

Πολιτική

ΟΝΝΕΔ - ΠΑΣΠ μ' ένα στόμα μια φωνή: Και για τις καταλήψεις φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Υποκίνηση των μαθητικών καταλήψεων καταλογίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ οι νεολαίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΟΝΝΕΔ και ΠΑΣΠ, με την πρώτη να κάνει λόγο για δημιουργία "τεχνητής έντασης" και τη δεύτερη για "προσπάθεια ποδηγέτησης του μαθητικού κινήματος".


"Οι μαθητές δεν θέλουν κι ούτε θα γίνουν τα πειραματόζωα της κυβέρνησης", τονίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό της για τις μαθητικές καταλήψεις, καλώντας παράλληλα "ο αγώνας των μαθητών, να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας".

Ειδικότερα, η νεολαία της ΝΔ ξεκινά την ανακοίνωσή της καλώντας τη μαθητιώσα νεολαία να μην γίνει "ένας ακόμη αδύναμος κρίκος" στην "αλυσίδα τους", αναφέροντας πως η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να προτρέψει τους μαθητές σε καταλήψεις διαρκείας, προκειμένου να εξυπηρετήσει το κομματικό της συμφέρον.

"Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους νέους, προκειμένου να δημιουργήσει τεχνητή ένταση" ισχυρίζεται η ΟΝΝΕΔ και καλεί τους μαθητές να γυρίσουν "την πλάτη σε όλους αυτούς που τους θέλουν δεμένους στο παρελθόν" και προσθέτει:

"Με ανοιχτά μυαλά, να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το Νέο Λύκειο μέσα από φρέσκες απόψεις, με σύγχρονες και καινοτόμες προτάσεις. Η Παιδεία δεν αλλάζει με κλειστά σχολεία. Στην αλυσίδα τους προτάσσουμε τις ιδέες μας και το διάλογο", αναφέρει η ΟΝΝΕΔ.

Ανάλογα ήταν και τα αντανακλαστικά της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, που σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τις μαθητικές καταλήψεις, αποφαίνεται για την τελευταία ότι "δυστυχώς, επιχειρεί μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποδηγέτησης του μαθητικού κινήματος, η οποία μόνο στόχο έχει την κομματική καπήλευση δίκαιων αιτημάτων", "βλέποντας" παράλληλα, "αποστάσεις" των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από της στάση της Νεολαίας του.

Όσον αφορά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα, σχολιάζει ότι "δεν κρύβονται πίσω από κλειδωμένα σχολεία και άδειες αίθουσες. Απαιτείται διάλογος, με ορίζοντα ένα σχολείο πιο ενδιαφέρον, πιο παραγωγικό, το οποίο σέβεται τις ανάγκες του μαθητή και κινητοποιεί τις δεξιότητές του. Οι καταλήψεις, εξάλλου, είναι το έσχατο μέτρο πίεσης και πρέπει να υιοθετείται ως μορφή αγώνα, μόνο όταν κάθε προσπάθεια διαλόγου έχει αποτύχει", υποστηρίζει η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ και ζητεί από τον υπουργό Παιδείας να οργανώσει έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο με τις μαθητικές κοινότητες.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Οι μαθητές/τριες δείχνουν ότι δεν θα ανεχθούν το "Νέο" Λύκειο

"Οι μαθητές δεν θέλουν κι ούτε θα γίνουν τα πειραματόζωα της κυβέρνησης", τονίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό της για τις μαθητικές καταλήψεις, τονίζοντας παράλληλα πως "ο αγώνας των μαθητών, πρέπει να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας" και προσθέτει:

"Οι μαθητές και οι μαθήτριες αυτές τις μέρες δείχνουν, με όλο και πιο ηχηρό τρόπο, ότι δεν θα ανεχθούν άλλο αυτό το ‘Νέο' Λύκειο που ετοιμάζεται γι' αυτούς από την κυβέρνηση.

Ήδη από πέρσι", υπενθυμίζει η Ν. ΣΥΡΙΖΑ, "είχαν αρχίσει να μπαίνουν σε εφαρμογή τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις των σχολείων, οι απολύσεις των καθηγητών, η κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, τα τριετή εξεταστικά κέντρα, το φακέλωμα όσων μαθητών συμμετέχουν σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής του κυβερνητικού σχεδίου για την Παιδεία".

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)