to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:05 | 14.12.2012

Πολιτική

Ονειρώξεις κυβερνώντων

Του Στράτου Κερσανίδη


«Μπήκα στο διαμέρισμα ασθμαίνοντας. Έβγαλα την αντιασφυξιογόνα μάσκα, κατέβασα την κουκούλα και τράβηξα μια βαθιά ανάσα. Ύστερα έβγαλα από την πλάτη μου το σακίδιο και έριξα μια ματιά μέσα. Είχε μείνει μία μολότοφ. Τις υπόλοιπες τέσσερις τις είχα πετάξει στη διαδήλωση. Ικανοποιημένος από την τρομοκρατική μου δράση, πήγα στην κουζίνα, έβγαλα από ένα ντουλάπι το σακουλάκι με το καλαματιανό μαύρο που μου είχε φέρει ένας σύντροφος κι έκατσα στο σαλόνι για να απολαύσω τον μπάφο μου».


Προκλήθηκε σάλος σε ολόκληρη τη χώρα. Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ του Μεγάλου Εκδοτικού Συγκροτήματος είχε πιάσει λαυράκι. Το παραπάνω απόσπασμα βρέθηκε στο σημειωματάριο κορυφαίου στελέχους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απεδείκνυε αυτό που υποστήριζε εδώ και καιρό η κυβέρνηση των τριών η οποία είχε αναλάβει να σώσει τη χώρα. Ο πρωθυπουργός με έκτακτο διάγγελμα κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση ως επιγόνους των συμμοριτών του εμφυλίου και ανακοίνωσε πως, όπως του έχει πει ο θεός σε κατ’ ιδίαν συνομιλία τους, υπάρχει ολόκληρη αποθήκη με κονσερβοκούτια κάπου στα Εξάρχεια, την οποία σύντομα θα ανακαλύψει η αστυνομία και θα αποδειχθεί το μέγεθος της αντεθνικής ανταρσίας. Είπε ακόμη πως οι δυνάμεις της τάξεως βρίσκονται στα ίχνη δικτύου ασυρμάτων που επικοινωνούν με τον κεντρικό ασύρματο ο οποίος από κάποιο υπόγειο κάπου στην πλατεία Κουμουνδούρου, λαμβάνει εντολές απευθείας από τη Βόρεια Κορέα. Κάτι φήμες για μυστικά εργαστήρια που «κόβουν» δραχμές μένουν να επιβεβαιωθούν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Συμεών, φρεσκοξυρισμένος και με άψογο κόμπο στη γραβάτα του εμφανίζεται σε συνέντευξη Τύπου και αναφωνεί: «Επιτέλους τους βγάλαμε τις κουκούλες». Παρά τω πλευρώ του εκπροσώπου, μειδιώντες θριαμβευτικώς, στέκουν οι εκπρόσωποι των άλλων δύο κομμάτων της εθνοσωτηρίου συγκυβέρνησης, η κυρία Φώφη και ο νεαρός φέρελπις Ανδρέας. Την ίδια ώρα στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα (βοήθειά μας), τα χρυσά αυγά ζητούν κρεμάλες για τους προδότες και για προθέρμανση βγαίνουν παγανιά και πλακώνουν στο ξύλο πέντε-έξι μετανάστες.


Η επόμενη μέρα βρίσκει τη χώρα σε πρωτοφανή αναβρασμό. Στελέχη και μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σκυμμένα τα κεφάλια συγκεντρώνονται έξω από αστυνομικά τμήματα, για να υπογράψουν δηλώσεις μετανοίας. Ακούγεται πως κάποιοι φανατικοί ζώστηκαν τα φυσεκλίκια και πήραν τα βουνά. Περίπου ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι που ψήφισαν το κόμμα των κουκουλοφόρων, παραπλανημένοι από το χαμόγελο του νεαρού Άλεξ, προσέρχονται κατά χιλιάδες στα ειδικά «συνεργεία αποκατάστασης» που έχει συγκροτήσει η κυβέρνηση για να κόψουν το χέρι τους που «κακόχρονο να’ χει πήγε και ψήφισε τα διάολια». Οι ομιλούσες κεφαλές των βραδινών τηλεοπτικών εκπομπών θριαμβολογούν «σας τα λέγαμε εμείς», ενώ οι πανελίστες ομοφωνούντες, ομονοούντες και ομοφρονούντες θριαμβολογούν για τη σωτηρία της «φιλτάτης υμών πατρίδος» (με ύψιλον, δεν είναι λάθος). Το γκάλοπ της Ανατροπής του Πρετεντέρεως δείχνει πως το διαλυθέν ήδη κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κατρακυλίσει στο 0,1%. Οι δύο άνθρωποι από το δείγμα που το επέλεξαν είναι, όπως αποκάλυψε ο εκπομπάρχης, ένα πρεζόνι και ένας βαρυποινίτης με 24ωρη άδεια. Τα τρία κόμματα της εθνοσωτηρίου συγκυβερνήσεως ανεβαίνουν θεαματικά όπως και τα χρυσά αυγά. Στεναγμοί ανακουφίσεως από τους πανελίστες, πλατιά χαμόγελα δικαίωσης, ομόφωνο συμπέρασμα: «γλυτώσαμε την τελευταία στιγμή τη χώρα από το λόμπι της δραχμής και τους κουκουλοφόρους».
Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην κυβέρνηση έστειλαν εκπρόσωποι της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ, καθώς και η φράου Μέρκελ.
Η Ελλάς εσώθη, η Ευρώπη εσώθη, ο κόσμος εσώθη.
Κι ύστερα ξύπνησαν…
 

Αναδημοσίευση από το ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ, 13/12/2012
tags: ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)