to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 31.07.2012

πηγή: https://left.gr/94

Διεθνή

Ομπάμα: «Θυελλώδεις καταστάσεις» στην οικονομία των ΗΠΑ λόγω Ευρωκρίσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία θα αντιμετωπίσει «θυελλώδεις καταστάσεις» εξαιτίας της κρίσης χρέους της Ευρώπης, μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ προέβλεψε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα αφήσουν την Ευρωζώνη και το νόμισμά της να «ολισθήσουν», ωστόσο πρέπει να κάνουν αποφασιστικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.


«Δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι θα αφήσουν το ευρώ να ολισθήσει, γι' αυτό όμως θα πρέπει να κάνουν ορισμένα αποφασιστικά βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του.
«Περνάω πολύ χρόνο προσπαθώντας να βρω μαζί τους μια λύση, το ίδιο κάνει και ο Τιμ Γκάιτνερ. Όσο πιο σύντομα γίνουν αυτά τα βήματα, τόσο καλύτερα θα είναι» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ είχε συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Β.Σόιμπλε χθες και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Ενώ πρόκειται να συναντηθεί και με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Τη δέσμευση τόσο από την ΕΚΤ όσο και από τις κυβερνήσεις Γερμανίας και Γαλλίας να γίνει «ό,τι είναι δυνατό» για την υπέρβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη «σημειώνουν» μετά την ανεπίσημη συνάντησή τους οι δύο υπουργοί Οικονομικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ΗΠΑ και Γερμανία θα συνεχίσουν την στενή συνεργασία με τους εταίρους τους.
Επίσης ο κ. Σόιμπλε και ο κ. Γκάιτνερ έδωσαν τα «εύσημα» σε Ιρλανδία και Πορτογαλία για την πορεία των προγραμμάτων τους και συζήτησαν για τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες «προχωρούν σε εκτενείς δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις». Αναφορά στην Ελλάδα δεν υπήρξε, τουλάχιστον στις δηλώσεις των δύο υπουργών.
tags: ΗΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)