16:27 | 17.12.2014

πηγή: Ημερησία

Ομπάμα και Κάστρο θα κάνουν ανακοινώσεις για τις σχέσεις ΗΠΑ και Κούβας - Απελευθέρωσε Αμερικανό κρατούμενο η Αβάνα

Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο αναμένεται ότι θα κάνει μια σημαντική ανακοίνωση όσον αφορά τις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ το μεσημέρι, ώρα Αβάνας (19:00 ώρα Ελλάδας), μετέδωσε η κρατική κουβανική τηλεόραση. Οργισμένες αντιδράσεις και απειλές από τους Ρεπουμπλικάνους για τη χαλάρωση του εμπάργκο στην Κούβα

Την ίδια ακριβώς ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα κάνει μια ανακοίνωση που αφορά την Κούβα, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Οι αρχές της Κούβας άφησαν ελεύθερο σήμερα τον Αμερικανό Άλαν Γκρος, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2009 και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών με την κατηγορία της κατασκοπείας, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ο 65χρονος Γκρος, που αποφυλακίστηκε κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον, βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για τις ΗΠΑ.

Ο Γκρος, που ήταν υπεργολάβος της USAID (Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης), συνελήφθη στις 3 Δεκεμβρίου 2009 επειδή εισήγαγε στην Κούβα απαγορευμένο τηλεπικοινωνιακό υλικό.

Σύμφωνα με το ABC η αποφυλάκισή του εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων για ανθρωπιστικούς λόγους.