to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:36 | 24.10.2022

Κοινωνία

ΑΤ Ομόνοιας: Δυναμική πορεία διαμαρτυρίας - «Όχι στο ξέπλυμα των βιαστών»

«Όχι» στη συγκάλυψη βροντοφώναξαν εκατοντάδες αλληλέγγυοι στη 19χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της από δύο αστυνομικούς στο Α.Τ. Ομονοίας


(φωτ.: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Μαζική πορεία διαμαρτυρίας για τον βιασμό 19χρονης από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο στης Αθήνας.

Η πορεία είχε αφετηρία τα Προπύλαια, όπου λίγο μετά τις 20:00 και όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και του avgi.gr Κώστας Παπαντωνίου, δυνάμεις της αστυνομίας από ΥΜΕΤ και ΜΑΤ απλώθηκαν στο μεγαλύτερο μήκος της κινητοποίησης, πριν ακόμη ο κόσμος συγκροτήσει το σώμα της πορείας.

(Βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου)

Σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δύο λωρίδες προς την Ομόνοια, η αστυνομία βρισκόταν κολλητά ακριβώς στους διαδηλωτές, ενώ στο τέλος της πορείας ακολουθούσε «αύρα» της αστυνομίας.

(φωτ.: avgi.gr/ Κώστας Παπαντωνίου)

«Η αστυνομία βιάζει και σκοτώνει στο δρόμο στη δουλειά ποτέ καμία μονή», «Μπάτσοι tv δικαστική αρχή, όλοι μαζί ξεπλένετε τον κάθε βιαστή», «Λιγνάδης, Μίχος, Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση ξέρει να συγκαλύπτει», «Με τις καταγγέλλουσες είμαστε μαζί τέρμα στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

(Βίντεο: Κώστας Παπαντωνίου)

Η πορεία πέρασε μπροστά από το φρουρούμενο και αποκλεισμένο από τις διμοιρίες της αστυνομίας Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και κατέληξε στην πλατεία Βικτωρίας στις 21:00.

Καθώς το πλήθος διαλυόταν, σημειώθηκε μικρής έκτασης ένταση όταν ομάδα ατόμων εμφανίστηκε από στενό το οποίο συνδέει την οδό Πατησίων με την οδό 3ης Σεπτεμβρίου και έριξε φωτοβολίδες προς την αστυνομία, η οποία απάντησε με κρότου χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Φωτογραφικό υλικό

(φωτ.: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

(φωτ.: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

(φωτ.: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

(φωτ.: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)