to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ομολογούν τον πανικό και την ενοχή τους

Υποτίθεται ότι η Προανακριτική, η οποία στήθηκε από τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., καλείται να διερευνήσει τις παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη σχετικά με την υπόθεση Novartis.


Ο στόχος είναι προφανής:  Αν καταφέρουν να αποδείξουν ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος παρενέβη όντως στη Δικαιοσύνη, τότε η εισαγγελέας Διαφθοράς θα θεωρηθεί συνεργός.

Και επειδή κάτι τέτοιο συνιστά παράβαση καθήκοντος, οι ενδιαφερόμενοι θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να τινάξουν στον αέρα την έρευνα για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας.

Στην επιτροπή, λοιπόν, οι εμπλεκόμενοι θα καλέσουν άλλους εμπλεκόμενους βάσει της γραμμής: «Ελάτε να καταθέσετε ότι οι εισαγγελείς, καθοδηγούμενοι από τον Παπαγγελόπουλο, σας πίεσαν να μας κατονομάσετε». Πρόκειται ξεκάθαρα για συμπαιγνία.

Και για να μην καταρρεύσει αυτή η συμπαιγνία χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την Προανακριτική αυτοί που θα μπορούσαν να ξεσκεπάσουν το άθλιο παιχνίδι και να υπενθυμίζουν διαρκώς στον κόσμο ποιο είναι το πραγματικό σκάνδαλο και πόσο μας έχει κοστίσει. Με αυτό το σκεπτικό μεθοδεύτηκε η απομάκρυνση του Πολάκη και του Τζανακόπουλου από την επιτροπή.

Η άθλια αυτή μεθόδευση δείχνει την αγωνία της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο τη διερεύνηση της υπόθεσης. Δείχνει επίσης μέχρι πού είναι ικανοί να φτάσουν όλοι αυτοί προκειμένου να ξεπλύνουν τον εαυτό τους. Αλλά δεν θα τους περάσει γιατί οι εποχές που τέτοιου είδους μαφιόζικα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα έμεναν χωρίς πολιτικές συνέπειες έχουν παρέλθει.

Αντιθέτως, όσο περισσότερο εκτίθενται με τέτοιου είδους βρομιές, τόσο περισσότερο φανερώνουν την αγωνία τους, τον πανικό τους και -ενδεχομένως- την ενοχή τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)