to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 05.12.2022

Πολιτική

Ομολογία Οικονόμου για τις παρακολουθήσεις του αρχηγείου των ενόπλων δυνάμεων - Οργισμένη απάντηση Ηλιόπουλου

Απάντηση «διά της σιωπής» έδωσε ο Γ. Οικονόμου στο ερώτημα αν παρακολουθούνταν η ηγσία των ενόπλων δυνάμεων - Συνεχίζονται οι ισχυρισμοί ότι ο πρωθυπουργός και προϊστάμενος της ΕΥΠ δε γνώριζε - «Είναι ίσως σπάνιο, αλλά συμφωνούμε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο απολύτως ότι είναι άκρως επιζήμιο να μην εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων» τονίζει ο Ν. Ηλιόπουλος


«Αυτή την Κυριακή το Documento δημοσίευσε αποκαλύψεις σχετικέ με την παρακολούθηση των αρχηγών Ενόπλων δυνάμεων από ΕΥΠ. Ο πρωθυπουργός μέχρι και σήμερα είναι προϊστάμενος της ΕΥΠ γνωρίζει ή μπορεί να μάθει τι συνέβαινε στην ΕΥΠ; Εσείς μπορείτε εξ' ονόματός σου σήμερα να δηλώστετε ξεκάθαρα πως τέτοιες παρακολουθήσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί από την ΕΥΠ;» ρώτησε δημοσιογράφος τον Γ. Οικονόμου χωρίς να λάβει κάποια απάντηση.

Λίγα λεπτά αργότερα δημοσιογράφος επανήλθε ρωτώντας: «Σχετικά με  απάντησή σας για τις παρακολουθήσες, προηγουμένως μας παραπέμψατε σε προηγούμενες απαντήσεις σας που αν δεν κάνω λάθος αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν ξέρει, δεν μπορεί να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Μετά από τις αποκαλύψεις αυτών των εβδομάδων και τα δημοσιεύματα που δεν έρχονται μόνο από το Documento έρχονται και από άλλες εφημερίδες ο πρωθυπουργός δεν έχει ζητήσει ειδική ενημέρωση; Λέτε δηλαδή ότι εξακολουθεί να μη γνωρίζει ή δεν απαντάτε στην ερώτηση;», για να λάβει εκ νέου την απάντηση ότι «ισχύουν όσα έχω δηλώσει το τελευταίο διάστημα».

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν διαψεύδει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε δήλωση του λίγα λεπτά αργότερα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι:

«Είναι ίσως σπάνιο, αλλά συμφωνούμε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο απολύτως ότι είναι άκρως επιζήμιο να μην εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και ακόμη πιο επιζήμιο, σχεδόν εγκληματικό για την εθνική ασφάλεια της χώρας, να παρακολουθούνται οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο πρωθυπουργός μέχρι σήμερα αρνείται να απαντήσει με απόλυτη και κατηγορηματική διάψευση ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους αρχηγούς του Στρατεύματος.

Όπως επί πέντε εβδομάδες κρύβεται και αρνείται να εμφανιστεί στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Τα ψέματα και οι υπεκφυγές, όμως, τελειώνουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)