to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ομολογία ενοχής

Η διαχείριση Μητσοτάκη είναι διαχείριση ενόχου που θέλει να εξαφανίσει τα τεκμήρια του εγκλήματος. Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως ένοχος. Κι αν δεν είναι ένοχος, δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλον λόγο για τον οποίο το κάνει.


Το εξοργιστικό με αυτήν την κυβέρνηση δεν είναι ότι πιάστηκε με τη γίδα των παρακολουθήσεων στην πλάτη. Θα μπορούσε να παραιτήσει 4-5 στελέχη, να κινήσει όλες τις διαδικασίες για να χυθεί φως, να γίνει μια πρωθυπουργική δήλωση «κάναμε λάθος», έστω για τους τύπους να διερευνηθεί το ζήτημα, να πάρουν και μερικοί τον μουτζούρη και η ζωή συνεχίζεται. Το πρωτοφανές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η απροκάλυπτη επιχείρηση συγκάλυψης που ισούται με ομολογία ενοχής. Η Εξεταστική εκ των προτέρων ναρκοθετείται, κόβεται και ράβεται στα μέτρα της πλειοψηφίας ώστε να μην βγάλει επί της ουσίας συμπεράσματα. Μετά τον Ανδρουλάκη και τον Κουκάκη, ο Χρήστος Σπίρτζης εμφανίζεται να έχει παγιδευτεί από το παράνομο σύστημα Predator. Ο Τσίπρας ζητά έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο Τασούλας το αρνείται. Το αρνείται, δηλαδή, ο Μητσοτάκης, αφού, όπως μαθαίνουμε, ο πρόεδρος της Βουλής ουδεμία δικαιολογία προέβαλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ενημέρωσή του. Η εντολή ήρθε από το Μαξίμου.


Το Μαξίμου, που υπό τις νομικές οδηγίες του κ. Γεραπετρίτη καταργεί τον ρόλο της Βουλής, προβάλλει το ατεκμηρίωτο απόρρητο με μοναδικό στόχο τη συγκάλυψη. Και παρά τις αποκαλύψεις για τον ρόλο της Intellexa, του κολλητού φίλου του Γρ. Δημητριάδη και τη χρήση του Predator στην Ελλάδα, παράλληλα και συμπληρωματικά με την ΕΥΠ, έως και σήμερα ούτε αστυνομία ούτε εισαγγελέας έχει πάει στα γραφεία της εταιρείας. Γιατί αρνείται ο πρωθυπουργός να εξεταστεί, εάν υπάρχει σχέση του Predator με τις «νόμιμες επισυνδέσεις» από την ΕΥΠ; Γιατί κόβουν από την Εξεταστική Επιτροπή τον Λαβράνο και τον Μπίτζιο, αλλά και όλους τους κομβικούς μάρτυρες που ζητά η αντιπολίτευση; Μήπως γιατί ο Σπίρτζης παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ; Μήπως γιατί Ανδρουλάκης και Κουκάκης είχαν μπει στο στόχαστρο τόσο του Predator όσο και της ΕΥΠ; Μήπως διότι έρχονται και άλλες αποκαλύψεις πολιτικών στελεχών, ακόμα και μέσα από τη Ν.Δ., τα κινητά των οποίων είχαν παγιδευτεί;

Η διαχείριση Μητσοτάκη είναι διαχείριση ενόχου που θέλει να εξαφανίσει τα τεκμήρια του εγκλήματος. Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως ένοχος. Κι αν δεν είναι ένοχος, δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλον λόγο για τον οποίο το κάνει.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)