to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 24.02.2021

Πολιτική

Ομολογία αποτυχίας από Μητσοτάκη: Παράταση του λοκντάουν λόγω... εφησυχασμού

Παράταση του λοκντάουν και εντός του Μαρτίου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου - «Οι πολίτες δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και με την ανεμελιά Μητσοτάκη», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωσή του


Ο Κ. Μητσοτάκης, ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε πως το πρόγραμμα του εμβολιασμού προχωρά με επιτυχία, παρά το ότι απέχει πόρρω από τους στόχους που ο ίδιος είχε θέσει 3 μήνες πριν. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να υπαινιχθεί πως εντέλει η κακή πορεία της πανδημίας είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης, αφού είπε πως η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο κλίμα "εφησυχασμού" που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες λόγω της επιτυχούς (;) πορείας των εμβολιασμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθ. Λινού για την αύξηση των κρουσμάτων: Ο Μητσοτάκης δεν είναι καλά πληροφορημένος

"Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου", είπε ο κ. Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε: "Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες. Αισθάνομαι όμως  ταυτόχρονα ότι η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού".

Συνεχίζοντας στο πλαίσιο του... εφησυχασμού, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε:  "Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού. Και θα παρακαλέσω και τον Υπουργό Υγείας, αλλά και όλους σας μέσα από το δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά".

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο απ’ ότι ξεκινήσαμε

«Πριν από ένα χρόνο, στις 26 Φεβρουαρίου 2020, ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα στο μόνο ουσιαστικό μέτρο που ο πρωθυπουργός καταφεύγει είναι στα συνεχή lockdown, χωρίς καμία στήριξη του συστήματος υγείας και της οικονομίας.


Ένα χρόνο μετά η εικόνα είναι η εξής: στην Αττική 8 στα 10 νοσοκομεία δεν έχουν ούτε μία διαθέσιμη ΜΕΘ και δεν μπορούν να απορροφήσουν νέες εισαγωγές, βλέπουμε εικόνες ντροπής με ράντζα στους διαδρόμους, δεκάδες κρούσματα εμφανίζονται σε κλειστές δομές στον Πειραιά, την Κυψέλη και τον Γέρακα.


Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση αποφασίζει μια νέα παράταση του lockdown.


Ο πρωθυπουργός σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο για μια ακόμη φορά έριξε την ευθύνη στους πολίτες λέγοντας ότι αυτό γίνεται λόγω εφησυχασμού τους. Ο ίδιος με την ανικανότητα που τον διακρίνει όλο αυτό το διάστημα δεν δέχεται καμία ευθύνη.

Τον καλούμε άμεσα να προχωρήσει επιτέλους παράλληλα σε συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ελέγχους στους χώρους εργασίας και αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ.

Ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο απ’ ότι ξεκινήσαμε. Οι πολίτες δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και με την ανεμελιά Μητσοτάκη». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)