to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:39 | 05.02.2020

Αθλητισμός

Ομολογία αποτυχίας από Γεραπετρίτη: Εξετάζει την αφαίρεση βαθμών σε κάθε αγώνα για την πολυϊδιοκτησία

Επαναφέρει το σενάριο του υποβιβασμού καθώς οι ποινές για την ομάδα που κρίνεται ένοχη για πολυϊδιοκτησία θα πέφτουν σωρηδόν και η ομάδα, τελικά, θα οδηγείται σε αρνητική βαθμολογία και… υποβιβασμό!


Αλλαγή δεδομένων στο μπάχαλο με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση Μητσοτάκη: όπως δήλωσε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτη, σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από μία ομάδα κάθε φορά που εμφανίζεται, εφόσον συνεχίζει να υφίσταται η σχέση πολυϊδιοκτησίας.

Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι η ποινή θα επιβάλλεται σε κάθε παιχνίδι και έτσι δυνητικά η ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία και θα πέφτει κατηγορία!

Αυτό έρχεται σε εμφανή σύγκρουση με την πρόσφατη σκανδαλώδη τροπολογία για θέμα της πολυιδιοκτησίας, η οποία προβλέπει αφαίρεση βαθμών άπαξ (ή τουλάχιστον έχει έχει γίνει αντιληπτό από όλους τους εμπλεκόμενους).

Ερωτηθείς εάν ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει ιδιοκτησία, απάντησε «όχι». Ανέφερε ότι η UEFA δεν προβλέπει αποκλειστικά ότι σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας θα επιβάλλεται ποινή υποβιβασμού, σημειώνοντας πως υπάρχουν διαφορετικές ποινές σε άλλες χώρες.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η ΕΕΑ διατύπωσε γνώμη και όχι απόφαση ότι εντόπισε πολυϊδιοκτησία και επισήμανε πως τα αρμόδια όργανα θα λάβουν τις αποφάσεις για τις ποινές. Όπως πρόσθεσε, πολιτικά η κυβέρνηση παρενέβη και η υπόθεση ήταν ευκαιρία για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Βαρεμένος: Το «επιτελικό κράτος» κινδυνεύει να καταλήξει σαν την περίφημη παράγκα του ποδοσφαίρου

Αναφερόμενος στο σχέδιο επανεκκίνησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, υπογράμμισε ότι «προσωπικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τη βούληση να το φέρει εις πέρας».

Μιλώντας για τις επαφές του με τον πρόεδρο και ειδικούς της UEFA στη Νιόν είπε πως το σχέδιο προβλέπει πως η UEFA θα κάνει τις προτάσεις της για την αναρρύθμιση και την επανεκκίνηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η Πολιτεία θα νομοθετήσει και εάν η ΕΠΟ και η Super League δεν αποδεχθούν τις προτάσεις των υπερκείμενων διεθνών οργάνων τους, τότε η κυβέρνηση δεν θα επιτρέπει να υπάρξει εκπροσώπηση ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης διεμήνυσε πως με το νέο πλαίσιο θα υπάρχουν σαφείς κυρώσεις στις ομάδες για τον μισαλλόδοξο λόγο, τις πράξεις λεκτικής ή φυσικής βίας, με στόχο να μπει τέλος στην εχθροπάθεια που διατρέχει το ποδόσφαιρο.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αλλοπρόσαλλοι χειρισμοί συνεχίζονται

Δήλωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίεξις πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Τομεάρχης Αθλητισμού της ΚΟ και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνούς:

«Οι αλλοπρόσαλλοι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται και σε διεθνές επίπεδο. Κι αυτά έπειτα από μια επαίσχυντη τροπολογία, η οποία ούτως ή άλλως βρίσκεται στον αέρα, αφού δεν υπερισχύει του πειθαρχικού πλαισίου της ΕΠΟ και άλλωστε καταδικάστηκε και από όλες τις πλευρές.

Μετά την εξαφάνιση και τη μετατροπή του Υφυπουργού Αθλητισμού σε Υφυπουργό Άνευ Χαρτοφυλακίου, αφού αποκλείστηκε από τις συναντήσεις της κυβέρνησης με τις διεθνείς ομοσπονδίες, ο κ. Γεραπετρίτης γύρισε με άδειο καλάθι από την Ελβετία και προσπαθεί τώρα να το γεμίσει με άστοχες δηλώσεις και με εξαγγελίες για ακόμα πιο αλλοπρόσαλλους χειρισμούς στη συνέχεια.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον γραμματίων που λήγουν και στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κατόχων τους μετεκλογικά, προβαίνει στη μια άστοχη κίνηση μετά την άλλη, προκαλώντας χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή, συνειδητοποιώντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει φέρει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, προσπαθεί να διώξει την ευθύνη από πάνω της.

Αυτή δεν είναι μια υπεύθυνη στάση και σε κάθε περίπτωση δεν οδηγεί στην εξομάλυνση της κατάστασης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)