to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 05.06.2015

πηγή: in.gr

Κοινωνία

Ομοφυλοφιλικές οργανώσεις: Κήρυγμα μίσους οι προτροπές Άνθιμου για αγρυπνία

Την αντίδρασή τους εκφράζουν εκπρόσωποι ομοφυλοφιλικών οργανώσεων, κάνοντας λόγο για κήρυγμα μίσους από τον Μητροπολίτη Άνθιμο, σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωσή του, η οποία καλούσε τους πιστούς σε αγρυπνία στον ιερό ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου μία μέρα πριν διεξαχθεί το Pride στη Θεσσαλονίκη.


Εικόνα από προηγούμενο Pride στη Θεσσαλονίκη (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης τόνιζε πως «με λύπη και ανησυχία η Ιερά Μητρόπολη είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει πάλι τη δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων», ενώ προσθέτει πως «θα πρέπει οι πολίτες να απομακρύνουν τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους από τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις». Η ανακοίνωση καταλήγει με το κάλεσμα των πιστών σε ολονυχτία την Πέμπτη 18 Ιουνίου από τις 21:00 το βράδυ έως τη 01:00 τα ξημερώματα, στον ιερό ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου.
 

«Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο κ. Ανθιμος αντιδρά στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οι οποίες βάλλονται τόσο από την κοινωνία όσο και από την Πολιτεία. Δυστυχώς, δεν αντιλαμβάνεται το δικαίωμα μάς αυτό και ξεκινάει ένα κήρυγμα μίσους που μόνο κακό προκαλεί στους συμπολίτες του. Εμείς, τον καλούμε να σταματήσει πια, αφού πρόσφατα είχαμε και μια αυτοκτονία ενός παιδιού (του Βαγγέλη Γιακουμάκη), το οποίο όπως φαίνεται παρέκκλινε από τα παραδοσιακά έμφυλα πρότυπα. Τέτοιες δηλώσεις λοιπόν πυροδοτούν αυτές τις αντιδράσεις» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ), Θάνος Βλαχογιάννης.

Η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού, αποκάλεσε τον Μητροπολίτη «ταλιμπάν», καθώς τέτοιες ανακοινώσεις μας γυρίζουν χρόνια πίσω.

«Ο κ. Ανθιμος κάνει τη δουλειά του. Αν και θεωρητικά είμαστε χώρα της ΕΕ, αυτές οι δηλώσεις μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, αφού κινούνται στα πλαίσια των ταλιμπάν... Δηλαδή, ποιο είναι το μήνυμα που περνούν αυτές οι δηλώσεις, υπό το πρίσμα των δικών του διδαχών περί αγάπης κ.ο.κ.; Μόνο ως λυπηρές μπορώ να τις χαρακτηρίσω» τονίζει.

Η Ευαγγελία Βλάμη, εκπρόσωπος εκπρόσωπος της Lesb.Equal – Λεσβίες για την Ισότητα, χαρακτηρίζει ως υποχώρηση την προτροπή του Μητροπολίτη Ανθιμου για ολονυχτία των πιστών μία μέρα πριν την διεξαγωγή του Pride στη Θεσσαλονίκη, με βάση τις παλαιότερες δηλώσεις του για κινητοποίηση των πιστών κατά της εκδήλωσης.

«Αν σκεφτούμε ότι τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε να συγκεντρώσει κόσμο για να διαμαρτυρηθεί για το Pride, ας πούμε ότι φέτος έκανε μια υποχώρηση μέσω της ολονυχτίας. Από εκεί και πέρα όμως αυτή είναι η πάγια τακτική του κατά του Pride, γεγονός που θα έπρεπε να προβληματίζει πρώτα απ' όλα την Πολιτεία» υπογραμμίζει και καταλήγει λέγοντας πως «ο κ. Ανθιμος είναι ένας δημόσιος υπάλληλος που πληρώνεται από εμάς. Όμως και αγωγή να του κάνουμε, αυτή θα οδηγηθεί στις καλένδες, όπως τόσες άλλες αγωγές μας κατά της εκκλησίας».

Άγγελος Προβολισιάνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)