to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 12.10.2012

left.gr

Πολιτική

Όμηρος Πουλάκης: Κύριε Παναγιώταρε πιστεύετε πως θα σκοτώνετε μετανάστες ομοφυλόφιλους καλλιτέχνες έτσι ανεμπόδιστα;

Από το προφίλ του Όμηρου Πουλάκη στο facebook


Το αστείο , αν ήταν ποτέ αστείο, με την Χρυσή Αυγή σταματάει εδώ μια και καλή. Παρόμοιοι τραμπουκισμοί απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή Λόγου δεν είναι απλώς κατακριτέοι. Δεν είναι απλώς το τελευταίο σκαλί της ηθικής κατάπτωσης. Δεν είναι συναισθηματική αντίδραση στην ανέχεια και την φτώχεια. Δεν είναι φόβος μεταμφιεσμένος σε μίσος. Είναι το σκοτεινό και δύσοσμο έκζεμα του φασισμού πάνω στο δέρμα όλων μας. Είναι το νικηφόρο σάλπισμα μιας αυξάνουσας μειοψηφίας που πανηγυρίζει για την δυναμική της άνοδο. Και ο τρόπος είναι αποκαλυπτικός για το πολιτικό υπόβαθρο στο οποίο θεμελιώνεται τόσο η αντίληψη όσο και οι πρακτικές της. Βία. Λογοκρισία. Σκοταδισμός.


Η Χρυσή Αυγή και η λογική που προτείνει τρέφεται από την ίδια ρίζα που έχει οδηγήσει την κοινωνία των ανθρώπων στο τελματωμένο Ιστορικό της παρόν.


Διεγείρει όλα τα ένστικτα εκείνα που λειτουργούσαν υπόγεια τόσα χρόνια στην καθημερινή συναναστροφή , στο εργασιακό περιβάλλον , ακόμα και στον πολιτικό διάλογο. Δεν γεννήθηκε από την Κρίση αυτό το μόρφωμα ηλιθιότητας βίας και αδυναμίας. Απλώς αποκαλύφθηκε. Και ζητάει τα δικαιώματά του παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως αντίσταση , εξέγερση , αλλαγή , διεκδίκηση.


Η ελευθερία του Λόγου δεν είναι μόνο αναφαίρετο δικαίωμα.


Είναι το οξυγόνο και η αναπνοή μας. Δεν δικαιούται απολύτως κανείς να απαγορεύει μια παράσταση , να μαχαιρώνει έναν άνθρωπο , να ρίχνει μπουνιές απέναντι σε επιχειρήματα , να απειλεί , να βρίζει τις ερωτικές επιθυμίες κάποιου , τον τόπο της καταγωγής του όσο και αν του τα επιτρέπουν για προφανείς λόγους η ελληνική κυβέρνηση και τα σώματα ασφαλείας. Το λέω και θα το ξαναπώ. Το αστείο τελειώνει εδώ.


Κύριε Παναγιώταρε πιστεύετε πως θα σκοτώνετε μετανάστες ομοφυλόφιλους καλλιτέχνες δημοσιογράφους πολιτικούς αλλόθρησκους έτσι ανεμπόδιστα ; Πως θα επιτίθεστε κατά πάντων και με οποιοδήποτε μέσο έτσι ώστε να ευθυγραμμιστούμε όλοι με την εμφανή απουσία σκέψης και πνεύματος που παρουσιάζει ο λόγος και οι απόψεις σας. Λοιπόν κάνετε λάθος. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά θα θέσουμε , αν δεν έχουμε κιόλας θέσει , ως προσωπική και πολιτική μας προτεραιότητα την εξαφάνισή του βίαιου και αμόρφωτου μοντέλου που προτείνετε με την δράση σας.


Εμείς , τα πουστράκια , οι χυδαίοι άθεοι , οι καλλιτέχνες , οι αλβανικές κωλοτρυπίδες , που καθημερινά μέσα από την τέχνη μας και τη ζωή μας διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του Λόγου (και όχι μόνο) έτσι ώστε να μπορείτε τώρα εσείς να μιλάτε όπως δέρνετε και να δέρνετε όπως μιλάτε , θα την υπερασπιστούμε και απέναντί σας.

Είναι ζήτημα επιβίωσης και αναπνοής. Όλων.

Και της δικής σας.

Ακόμα και αν εσείς δεν θα το καταλάβετε ποτέ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)