to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:21 | 06.07.2012

Πολιτική

Ομιλία Βενιζέλου στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή το πρωί, με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Εθνική Συνδιάσκεψη για το συντακτικό Συνέδριο του κόμματος που θα γίνει το φθινόπωρο.


Την έναρξη των διαδικασιών ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ κήρυξε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος. "Ξεκινάμε σήμερα από εδώ την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ", είπε χαρακτηριστικά, θέτοντας ως στόχο ένα νέο, σύγχρονο, συλλογικό και πραγματικά ευρωπαϊκό ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε  στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Τόνισε  ότι "το μικρό αλλά ανθεκτικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που απέμεινε από τα πλειοψηφικά ποσοστά παλαιών αναμετρήσεων αλλά η μαγιά από την οποία ξεκινά η ανασύσταση της παράταξης".

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι: "Ξεκινάμε την υπέρβαση που είναι αναγκαία, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν κατά την ιστορική μας διαδρομή... Έχοντας πλήρη επίγνωση των αρνητικών όψεων μιας μεγάλης διαδρομής", ενώ μίλησε για "συμπεριφορές που μέχρι και πολύ πρόσφατα μας ντρόπιασαν".

Κάνοντας αναφορά στο όνομα και τα σύμβολα του κόμματος σημείωσε ότι δεν είναι αυτά το πρόβλημα της παράταξης: «Οφείλουμε και μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωντανό, γνήσιο και επίκαιρο περιεχόμενο στα σύμβολά μας».

Ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη αυτοοργάνωσης των πολιτών που ανήκουν στην παράταξη "χωρίς αποκλεισμούς, μικροΐντριγκες και μιζέριες". Δ ιευκρίνισε μάλιστα ότι η ανασύσταση της παράταξης δεν είναι απλώς οργανωτική ανασυγκρότηση, αλλά ο προγραμματικός, πολιτικός και οργανωτικός επαναπροσδιορισμός του. 

Απηύθυνε παράλληλα ανοικτή πρόσκληση επικοινωνίας και συμπόρευσης όχι μόνο σε όσους στήριξαν και στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε όλους τους Έλληνες πολίτες για τη δημιουργία μίας νέας "κοινωνικής συμφωνίας", στέλνοντας επίσης μήνυμα αλληλεγγύης, σιγουριάς, αισιοδοξίας και προοπτικής.

Αυστηρές προειδοποιήσεις Βενιζέλου

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους, όπως είπε, βλάπτουν το κόμμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Αυτοί που βλάπτουν την παράταξη, την έβλαψαν και στα χρόνια της εξουσίας, την έβλαψαν και προεκλογικά. Δεν θα την βλάψουν και τώρα. Φτάνει".  Σημείωσε ακόμη ότι "έχει διαρραγεί ο ηθικός και συναισθηματικός ιστός της παράταξης" και ότι "περιβάλλονται με ασυλία μικρόψυχες τακτικές".

Στη συνέχεια, μιλώντας σε προσωπικό τόνο τόνισε: "Αναφέρομαι στη βάση της παράταξης και στον ελληνικό λαό" και πρόσθεσε ότι δεν τον δελεάζει τίποτε που συνδέεται με την κομματική εξουσία.

"Όσοι με ξέρετε μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιβαρύνω την παράταξη με την παρουσία μου, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν άλλο να επιβαρύνει την παράταξη χωρίς σεβασμό στις νέες, δημοκρατικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ", ανέφερε στη συνέχεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)