to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:41 | 03.12.2015

Πολιτική

Ομιλία του Δ. Παπαδημούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κεντρικός ομιλητής σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία και προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών, διοργανώθηκε ημέρα Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2015 στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, εκδήλωση για την απονομή βραβείων στους νικητές που απάντησαν σωστά σε online ερωτηματολόγιο που σκοπό είχε να εστιάσει στα άτομα με προβλήματα ακοής. Την απονομή των βραβείων έκανε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Eυρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/GUE-NGL και Πρόεδρος της Επιτροπής για Θέματα Ισότητας των Φύλων και Προστασίας της Διαφορετικότητας του Ε.K., Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Δημ. Παπαδημούλης τόνισε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο ίδιος, με βάση και τον θεσμικό του ρόλο ως ο Αρμόδιος Αντιπρόεδρος, έχει δεσμευτεί για την πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία έτσι ώστε το Ευρωκοινοβούλιο να γίνει ένας χώρος που θα είναι πλήρως προσβάσιμος για όλους. Επίσης επισήμανε ότι τα άτομα με αναπηρίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στην αγορά εργασίας, καθώς στην πλειοψηφία τους, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξεύρεση κατάλληλης απασχόλησης.

Το ΕΚ επιτρέπει την πρόσβαση στην απασχόληση χωρίς καμία διάκριση, και δεσμεύεται για την προσαρμογή του εργασιακού περιβάλλοντος στις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και για το σεβασμό των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

Τέλος, κάλεσε όλα τα κράτη μέλη, να διασφαλίσουν, όπως γίνεται στο Κοινοβούλιο, ότι στα άτομα με αναπηρίες παρέχεται κάθε δυνατή ευκαιρία ένταξης σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και να καταρτίσουν σχέδια που να περιλαμβάνουν συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα μέτρα για τη διασφάλιση της πλήρους ισότητας των ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρίες.

Ο Δημ. Παπαδημούλης έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας ότι η προστασία των πιο ευάλωτων στην κοινωνία μας, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)