to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:54 | 27.07.2020

Πολιτική

Ανατριχιαστική ανευθυνότητα: «Δεν γνωρίζαμε για τη NAVTEX του Λιμενικού» (βίντεο)

«Αντί ο Υπουργός να φροντίζει για την αερομεταφορά του κ. Μητσοτάκη με στρατιωτικά ελικόπτερα στις διακοπές του, ας σοβαρευτεί επιτέλους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τέτοιου είδους παλινωδίες, έλλειψη συντονισμού και ασυνεννοησία», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την ωμή παραδοχή Παναγιωτόπουλου στη Βουλή


Παρά την κρισιμότητα των στιγμών, το κυβερνητικό αλαλούμ αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνο. Αφού η είδηση για την ελληνική NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά γύρω από το Καστελόριζο διαψεύστηκε από την κυβέρνηση και το Πεντάγωνο,ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή «ομολόγησε» ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν γνώριζε για τη ΝAVTEX!

“Το Λιμενικό εξέδωσε NAVTEX, εκτιμήθηκε ότι θα εκλαμβάνετο ως αμφιλεγόμενο μήνυμα, έγινε σε χαμηλό επίπεδο, δεν γνωρίζαμε κάτι, έγινε η σχετική διόρθωση, ολοκληρώθηκε η αποκλιμάκωση” είπε ο υπουργός, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος, κατήγγειλε στη Βουλή ότι “σε μια στιγμή που η ένταση στο Αιγαίο έχει αγγίξει το ζενίθ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν γνώριζε ότι εκδόθηκε NAVTEX από το Ελληνικό Λιμενικό στην περιοχή του Καστελόριζου.

“Η εκδοση NAVTEX είναι μια τυπική διαδικασία που δεν υπόκειται στην έγκριση των υψηλότερων κλιμακίων της ηγεσίας”, απάντησε ο κ.Παναγιωτόπουλος , προσθέτοντας ότι μόλις ήρθε σε γνώση μας, έγινε η διόρθωση, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για μικροπρεπή πολιτική εκμετάλλευση.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Τζανακόπουλος: Το μόνο πράγμα που δεν είναι σοβαρό είναι αυτή η κυβέρνηση (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τέτοιου είδους παλινωδίες και ασυνεννοησία

Ιδιαίετερα έντονη είναι η αντίδραση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη συντονισμού και ασυνεννοησία. σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

«Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή που οι προκλήσεις και οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κορυφώνονται και ενώ όλος ο στόλος είναι στο Αιγαίο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος, ισχυρίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή με ανατριχιαστική ανευθυνότητα ότι δεν γνώριζε για τη NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο. Με τη δικαιολογία ότι αυτή ήταν του Λιμενικού Σώματος. Ας τον ενημερώσει κάποιος πως όλες οι NAVTEX βγαίνουν από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου του!

Αντί ο Υπουργός να φροντίζει για την αερομεταφορά του κ. Μητσοτάκη με στρατιωτικά ελικόπτερα στις διακοπές του, ας σοβαρευτεί επιτέλους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τέτοιου είδους παλινωδίες, έλλειψη συντονισμού και ασυνεννοησία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)