to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:49 | 29.08.2022

Πολιτική

Ωμή παραδοχή Γεωργιάδη: «Δεν υπάρχει τρόπος να συγκρατηθούν οι τιμές στο σούπερ μάρκετ»

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση επιλέγει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, με τον Αδ. Γεωργιάδη να δηλώνει πως για τις αυξήσεις των τιμών δεν υπάρχει τρόπος, ώστε να μην υπάρχουν αυξήσεις στο ράφι του σούπερ μάρκετ


Προτάσσοντας για άλλη μια φορά την ατομική ευθύνη, η κυβέρνηση διά στόματος Αδ. Γεωργιάδη υποστηρίζει τα εξής: «οι Ελληνες να πάρουν όποιο μέτρο μπορούν για να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος. Οι καθημερινές μας συνήθειες πρέπει να μεταβληθούν, γιατί το ρεύμα κοστίζει».

Συγκεκριμένα, ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, ανέφερε το παραπάνω σήμερα σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1, ενώ πρόσθεσε ότι ο χειμώνας θα είναι πανευρωπαϊκά πολύ δύσκολος και σε ερώτηση για τις αυξήσεις των τιμών ανέφερε ότι δεν υπάρχει τρόπος, ώστε να μην υπάρχουν αυξήσεις στο ράφι του σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, για τους επόμενους μήνες είπε: «Ο χειμώνας 2022-2023 θα είναι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένας πολύ δύσκολος χειμώνας. Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι που με εντυπωσιάζει για άλλη μια φορά, δείτε τι πειθαρχημένος λαός είναι οι Γερμανοί γιατί μπορεί να τους βρίζουμε, να τους ασκούμε κριτική αλλά δεν μπορείς να μην θαυμάσεις έναν λαό που την κρίσιμη στιγμή μπορεί και συμπεριφέρεται με τόση μεγάλη υπευθυνότητα».

Για το ηλεκτρικό ρεύμα ο Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Προτρέπω τους Έλληνες να πάρουν κάθε είδους μέτρο για να μειώσουν την κατανάλωση του ρεύματος. Μπορεί στον λογαριασμό τους να μην βλέπουν πια πόσο ακριβό είναι το ρεύμα γιατί παρεμβαίνει το κράτος και τους σώζει από αυτή την αύξηση αλλά το ρεύμα ως αγαθό είναι πανάκριβό άρα οι καθημερινές μας συνήθειες όπως τις ξέραμε στο παρελθόν πρέπει τώρα να μεταβληθούν γιατί πια το ρεύμα κοστίζει.

Αν αυτό δεν το καταλάβουμε ως λαός και δεν δείξουμε και εμείς κάποια σημάδια πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας δεν μπορεί να κλαιγόμαστε αύριο γιατί η οικονομία μας δεν πάει καλά γιατί τα περιθώρια του κράτους δεν είναι ανεξάντλητα. Δεν λέων να γίνουμε γε να γίνουμε Γερμανοί, εμείς ευτυχώς είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από τη Γερμανία σε αυτό το θέμα και είμαστε σε καλύτερη μοίρα γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου '13-'14 έφτιαξε τον TAP με αντίθετη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και τώρα λόγο του TAP έχουμε να πάρουμε φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, άρα έχουμε εναλλακτική πηγή που οι Γερμανοί δεν έχουν.

Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια ο υπουργός είπε: «Δεν υπάρχει τρόπος να μην υπάρχουν αυξήσεις στo ράφι του Super market. Όλα τα προϊόντα στα super market ακόμα και τα εγχωρίως παραγόμενα έχουν μέσα εισαγόμενες πρώτες ύλες, δεν υπάρχει κάτι αποκλειστικά εγχώριο, οι οικονομίες μας είναι εξαρτημένες η μια από την άλλη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)