to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:03 | 06.01.2021

Πολιτική

Μετά την ωμή παραδοχή: Πετάει τώρα το μπαλάκι στους λοιμωξιολόγους ο Αδ. Γεωργιάδης

Στριμωγμένος ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την κυνική του παραδοχή για τη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο για «διαστρέβλωση» των δηλώσεών του - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ομολογία ενοχής από τον υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να παρέμβει η δικαιοσύνη


Σε παιχνίδια με τις λέξεις καταφεύγει ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την κυνική του παραδοχή ότι η κυβέρνηση σεβάστηκε την πίστη και η Θεσσαλονίκη θρήνησε τα περισσότερα θύματα λόγω κορωνοϊού (βλέπε αναλυτικά παρακάτω).

Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, πετάει ουσιαστικά το μπαλάκι στους λοιμωξιολόγους. «Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα» ισχυρίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα κάνει λόγο για «διαστρέβλωση» των δηλώσεών του με στόχο να πληγεί η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, παρά την προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, οι δηλώσεις ήταν ξεκάθαρες. Λοιμωξιολόγοι και ειδικοί επιστήμονες ζητούσαν αυστηρότερα μέτρα, με την κυβέρνηση να τους αγνοεί, με τις γνωστές, τραγικές συνέπειες.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ομολογία ενοχής από Άδωνι Γεωργιάδη, να παρέμβει η δικαιοσύνη

Στο θέμα επανήλθε το πρωί της Τετάρτης το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τονίζοντας ότι «με εκατοντάδες ανθρώπινες απώλειες στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε να δούμε τι άλλο πρέπει να ομολογήσει κάποιος για να παρέμβει η Δικαιοσύνη».

«Έχουν περάσει 24 ώρες από την κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για σκληρό λοκντάουν πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνήσει τα περισσότερα θύματα», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, επισημαίνοντας: «Δεν περιμέναμε αυτό για να διαπιστώσουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας. Με εκατοντάδες ανθρώπινες απώλειες στη Θεσσαλονίκη ωστόσο, περιμένουμε να δούμε τι άλλο πρέπει να ομολογήσει κάποιος για να παρέμβει η Δικαιοσύνη».

Nάσος Ηλιόπουλος: Ανατριχιαστική ομολογία

«Η ανατριχιαστική ομολογία του κ. Γεωργιάδη, ότι η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των ειδικών για τη Θεσσαλονίκη, δεν μαζεύεται» απαντάει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αντί να ρωτάνε τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν τι πρέπει να κάνουν, ας κάνουν το αυτονόητο:

Να ακολουθούν τις εισηγήσεις των ειδικών, όπως καλεί από την πρώτη μέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, και να μην τους θυμούνται μόνο όποτε θέλουν να νομιμοποιήσουν τις πολιτικές τους αποφάσεις.

Και φυσικά, να δώσουν τώρα στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής, για να δουν όλοι οι πολίτες σε ποιες άλλες περιπτώσεις η κυβέρνηση δεν έχει ακολουθήσει τις εισηγήσεις των ειδικών.

Όσο και να κρύβει τα πρακτικά, οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την δραματική εξέλιξη της πανδημίας δεν κρύβονται» υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Την τόσο κρίσιμη ώρα για τον έλεγχο της πανδημίας και την κοινωνική ειρήνη και την προσπάθεια να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν για να ελέγξουμε αυτή την συμφορά, επιχειρούν διαστρεβλώνοντας τα δικά μου λόγια να πλήξουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα.

Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια, το μόνο που έχω να πω στον κύριο Τσίπρα είναι εάν μπορεί ας γίνει για μία φορά χρήσιμος στην πατρίδα του βάζοντας πλάτες στην Κυβέρνηση σε μία δύσκολη απόφαση για να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Η κυνική του παραδοχή, το πρωί της Τρίτης

 Το πρωί της Τρίτης, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο Αδ. Γεωργιάδης είπε πως η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε λοκντάουν στη Θεσσαλονίκη πριν τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου, που είναι ο πολιούχος της πόλης, προκειμένου να μη δυσαρεστήσει την Εκκλησία.

(Στιγμιότυπο από τις ουρές στη Θεσσαλονίκη κατά τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου στις 26/10/2020)

Όπως παραδέχτηκε, η κίνηση αυτή ήταν λανθασμένη καθώς η Εκκλησία δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον συνωστισμό, γεγονός που οδήγησε στη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην πόλη αλλά και στη ραγδαία αύξηση των θυμάτων.

Δείτε το βίντεο:

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Απίστευτη η ομολογία Γεωργιάδη ότι θρηνούμε θύματα στη Θεσσαλονίκη γιατί αγνόησαν λοιμωξιολόγους για lockdown πριν του Αγίου Δημητρίου»

«Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως "κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει"», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επισημαίνει: «Επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή».

N. Ηλιόπουλος: Εκθέτει την κυβέρνηση η κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη

Την “κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη ότι τελικώς υπήρχαν εισηγήσεις από τους λοιμωξιολόγους περί lockdown πριν του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, που όμως δεν εισακούστηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να πληρώσει βαρύ φόρο αίματος", στηλίτευσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος στο TRT TV της Θεσσαλίας. (περισσότερα εδώ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)