to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:55 | 06.06.2013

Πολιτική

Ομάδα Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ Νέων ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο των επιχειρήσεων "σκούπας" τώρα και τα διεμφυλικά άτομα

Ανακοίνωση της Ομάδας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ Νέων ΣΥΡΙΖΑ για τις αυθαίρετες προσαγωγές των διεμφυλικών ατόμων στη Θεσσαλονίκη εν όψει της διοργάνωσης του 2ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας


Φέτος και πέρσι, η εκκλησία κι άλλες "εθνικόφρονες" δυνάμεις της Θεσσαλονίκης με τη σύμπραξη και του μητροπολίτη Άνθιμου και της αστυνομίας κάνουν ό,τι μπορούν για να ματαιώσουν την διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας εκεί. Ειδικότερα, η αστυνομία επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες προσαγωγές διεμφυλικών ατόμων στα αστυνομικά τμήματα με το πρόσχημα της διενέργειας ελέγχων και της εξακρίβωσης στοιχείων.  

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το ΣΥΔ ( Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών Ατόμων) «οι προσαγωγές γίνονται στο Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας της Θεσσαλονίκης, όπου τα διεμφυλικά πρόσωπα κρατούνται τουλάχιστον για 3-4 ώρες με το πρόσχημα της εξακρίβωσης και της σεξουαλικής εργασίας, ενώ η συμπεριφορά των αστυνομικών προς τα διεμφυλικά πρόσωπα είναι εξευτελιστική για την αξιοπρέπεια και την τιμή τους». 

Μετά τους μετανάστες και τους τοξικοεξαρτημένους φαίνεται πως τα διεμφυλικά άτομα βρίσκονται στο στόχαστρο των επιχειρήσεων "σκούπας" της αστυνομίας στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις. Οπωσδήποτε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η αστυνομία αποφάσισε να διενεργήσει "ελέγχους" τέτοιας μαζικότητας λίγες ημέρες πριν την διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη. Μετά από τις αλλεπάλληλες "προσπάθειες" που καταβλήθησαν από την ακροδεξιά και από την εκκλησία για να καμφθεί η αγωνιστική διάθεση των διοργανωτών και διοργανωτριών και όλων των αλληλέγγυων, η αστυνομία χρησιμοποιεί το έσχατο μέσο της τρομοκράτησης για να εξυπηρετήσει τον ίδιο σκοπό.

Δε χωρά αμφιβολία ότι μέσα στο κλίμα που διαμορφώνεται σήμερα οι διοργανώσεις των φεστιβαλ «Υπερηφάνειας» στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αποτελούν σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες ρήξης με τον κοινωνικό συντηρητισμό, τις ανερχόμενες νεοφασιστικές τάσεις και βέβαια με αυταρχικούς και βαθύτατα συντηρητικούς θεσμούς όπως η αστυνομία και η  εκκλησία αντίστοιχα.

Στηρίζουμε συμμετέχουμε στις διοργανώσεις των Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη

Χωράμε κι εμείς εδώ!

Διαβάστε σχετικά: 

Θεσσαλονίκη: Αυθαίρετες προσαγωγές διεμφυλικών ατόμων λίγες μέρες πριν το Thessaloniki Pride

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)