to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:52 | 17.10.2013

Κοινωνία

Ομάδα ακτιβιστών από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου στο νοσοκομείο "Αττικόν"

Στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης των κοινωνικών ιατρείων και του Παναττικού Συντονιστικού Κοινωνικών Ιατρείων και Δομών Αλληλεγγύης Υγείας, για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, ομάδα ακτιβιστών από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου, το Κοινωνικό Ιατρείο Κολωνού-Σεπολίων και υποστηρικτές από το Χαϊδάρι επισκεφθήκαμε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Αττικόν”.


Συναντηθήκαμε με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, δηλώνοντας τη συμπαράσταση και την ευγνωμοσύνη μας προς αυτούς, για τον καθημερινό και υπεράνθρωπο αγώνα που δίνουν ώστε το δημόσιο νοσοκομείο να μείνει όρθιο και να προσφέρει στους ασθενείς όσα τους στερούν οι πολιτικές των μνημονίων. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Παιδιατρική Κλινική και το Παιδιατρικό Κοινωνικό Ιατρείο του Συλλόγου των εργαζόμενων του νοσοκομείου, για τη συνεργασία μας. Ο αγώνας μας είναι κοινός για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία.

IMG_20131017_122039



Επίσης επισκεφθήκαμε τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου ζητώντας να μην αποκλείονται οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, ούτε να χαρατσώνονται στην είσοδο, πολύ δε περισσότερο να μην αποστέλλονται τα εμβάσματα προς τις εφορίες, επιβαρρύνοντας κι άλλο τους ήδη υπερχρεωμένους πολίτες. Επιδόσαμε επιστολή, στην οποία τονίζεται η ευθύνη για πιθανή μόνιμη βλάβη στην υγεία όσων ασθενών αδυνατούν να πληρώσουν προκειμένου να νοσηλευτούν.

IMG_20131017_122225



Μα κυρίως γίναμε μάρτυρες της απόλυτης αποδοχής όσων ασθενών και φιλικών προσώπων ενημερώθηκαν για τη δράση μας, αυτών που αδυνατούν πλέον να πληρώνουν για κάτι που αποτελεί το ύψιστο αγαθό. Την υγεία.

Διαβάστε σχετικά:

«Ανοιχτά νοσοκομεία για όλους»: Κινητοποίηση από τα κοινωνικά ιατρεία σήμερα σε 8 νοσοκομεία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)