to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:47 | 19.06.2017

Κοινωνία

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΑΔΜΗΕ: Οι αγώνες τώρα δικαιώνονται, ο ΑΔΜΗΕ είναι πλέον ανεξάρτητη δημόσια επιχείρηση

Οι μαζικοί αγώνες όλων μας, όπως αναπτύχθηκαν το «μαύρο 2014», βρίσκουν σήμερα τη δικαίωσή τους. Μετά από μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, που έφερε με επιτυχία εις πέρας, η μικτή ομάδα διαπραγματευτών, του Υπουργείου Ενέργειας, της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και του διεθνούς κύρους Συμβουλευτικού οίκου Lazard, ο ΑΔΜΗΕ πλέον είναι ανεξάρτητη δημόσια επιχείρηση, μετά από δύο χρόνια σκληρές διαπραγματεύσεις, αναφέρει η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΑΔΜΗΕ.


Η ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΑΔΜΗΕ:

Οι μαζικοί αγώνες όλων μας, όπως αναπτύχθηκαν το «μαύρο 2014», βρίσκουν σήμερα τη δικαίωσή τους. Μετά από μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, που έφερε με επιτυχία εις πέρας, η μικτή ομάδα διαπραγματευτών, του Υπουργείου Ενέργειας, της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και του διεθνούς κύρους Συμβουλευτικού οίκου Lazard, ο ΑΔΜΗΕ πλέον είναι ανεξάρτητη δημόσια επιχείρηση, μετά από δύο χρόνια σκληρές διαπραγματεύσεις. Με πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό από τη ΔΕΗ και την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του, ο οποίος ολοκληρώθηκε πρόσφατα και επισφραγίστηκε μέσω δύο σημαντικών θεσμικών νόμων, τον 4336/2015 που κατάργησε το νόμο έκτρωμα 4273/2014 της πώλησής του ΑΔΜΗΕ κατά 66% και το νόμο 4389/2016 που θεσμοθέτησε τη νέα δημόσια σύνθεση του με το αναπαλλοτρίωτο ποσοστό 51%.

Τους νόμους αυτούς ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση και δικαίωσε τους αγώνες μας. Παράλληλα ο ΑΔΜΗΕ ενσωμάτωσε με διεθνή διαγωνισμό, που σημείωσε εντυπωσιακή επιτυχία, αξιόπιστο στρατηγικό επενδυτή, στη μετοχική σύνθεση του κεφαλαίου του, τον μεγάλο Κινέζικο οίκο STATE GRIG μετά από διεθνή διαγωνισμό, ενώ διατηρεί για τον εαυτό του το ισχυρό 51% του βασικού μετόχου της Εταιρείας και οδηγείται ακάθεκτος να συναντήσει το ενεργειακό μέλλον της χώρας μας, που αναδύεται στη σημερινή ενεργειακή πραγματικότητα της Ευρώπης, η οποία οδεύει προς την Ενεργειακή Ένωσή της.

Σύμφωνα με την ισχύουσα πλέον νομοθεσία, Νόμος 4001/2011 όπως τροποποιήθηκε το 2016, νόμος 4389 /2016 και του Προεδρικού Διατάγματος 178/2002, που καθορίζει μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, σε περίπτωση μεταβίβασης επιχείρησης, σε συμμόρφωση με την οδηγία 98/50/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με το οποίο συντάχτηκε και ο ΚΚΠ/ΔΕΗ, διατηρούνται ανέπαφα και διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας, σε νόμους, σε εφαρμοστέες Επιχειρησιακές Συμβάσεις και σε Εσωτερικό Κανονισμό, ως ισχύει στον ΑΔΜΗΕ σήμερα.

Στις νέες ευνοϊκές συνθήκες που διαμορφώνονται με το διαφαινόμενο ελπιδοφόρο μέλλον της εταιρείας μας και με τη διασφάλιση των κατακτημένων με αγώνες δικαιωμάτων μας, ο ΑΔΜΗΕ «ούτε θα τεμαχιστεί ούτε θα πωληθεί» ποτέ. Η πορεία του και το μέλλον του θα εξαρτηθεί, από εδώ και εμπρός και από τη δική μας συμβολή, προκειμένου να αναπτύξει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες τις κοινωφελείς δραστηριότητές του. Για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας στο αναδυόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, προς όφελος των καταναλωτών, για τη διάθεση φτηνής και καθαρής ενέργειας προσιτής στις επιχειρήσεις, για την ανατροπή της ενεργειακής φτώχειας που ορθώνεται ως πρόβλημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

tags: ΑΔΜΗΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)