to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:52 | 31.03.2020

Πολιτική

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΑΔΜΗΕ: Δικαιώνεται η άποψη ότι τα βασικά αγαθά πρέπει να τα διαχειρίζεται το δημόσιο

«Μέσα από αυτές τις αντίξοες συνθήκες αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει Αλληλεγγύη, τι σημαίνει κράτος, τι σημαίνει Δημόσια Επιχείρηση. Ακόμα και αυτή η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση σε αυτές τις δομές του κράτους στηρίζεται», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΑΔΜΗΕ


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΑΔΜΗΕ:


Στις πρωτόγνωρες  αυτές ημέρες που βιώνουμε  αισθανόμαστε την υποχρέωση να απευθυνθούμε σε κάθε συνάνθρωπο μας, σε κάθε συνάδελφό μας και να του μεταφέρουμε τις ευχαριστίες μας, για τον ζήλο, την αυτοθυσία  και την αυταπάρνηση που δείχνει με την προσφορά του.

Μέσα από αυτές τις αντίξοες συνθήκες αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει Αλληλεγγύη, τι σημαίνει Κράτος, τι σημαίνει Δημόσια Επιχείρηση. Ακόμα και αυτή η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση σε αυτές τις δομές του κράτους στηρίζεται.

Το κράτος λοιπόν στηρίζεται στις δημόσιες επιχειρήσεις που ασχολούνται με την μεταφορά διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, στηρίζεται σε  όλους όσους εμπλέκονται στην προστασία της υγείας των Ελλήνων, δηλαδή τα δημόσια νοσοκομεία , με το  αποδεκατισμένο νοσηλευτικό δυναμικό , και τους αποδεκατισμένους ιατρούς του ΕΣΥ.

Τελικά ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει;

Μπορεί να σταθεί ισάξιος με τον δημόσιο τομέα και στο ύψος των περιστάσεων;

Εντύπωση προκαλεί σε όλους μας το γεγονός ότι ο υπουργός ενέργειας δεσμεύεται δημόσια «ότι όλες οι ενεργειακές επιχειρήσεις θα προσφέρουν στο ΕΣΥ όπως ακριβώς και όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις το πράττουν». Τους εκλιπαρεί δημοσίως με τον κομψό τρόπο που τον διακρίνει .


Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΑΔΜΗΕ  για μια ακόμα φορά και εν μέσω της κρίσης που διανύει η χώρα επιμένει στις απόψεις της ότι ο ΑΔΜΗΕ πρέπει να παραμείνει στον έλεγχο του δημοσίου και όλοι όσοι πρωτοστατούν στην περαιτέρω μετοχοποίηση του θα πρέπει να γνωρίζουν τις ευθύνες τους απέναντι στην Ελληνική κοινωνία ,στην ιστορία αυτού του χώρου ,και όλων  όσων αγωνίστηκαν για την παραμονή του στο δημόσιο έλεγχο.
Ο εκσυγχρονισμός δεν αποτελεί πλεονέκτημα του άκρατου φιλελευθερισμού, αλλά ανάγκη δομημένη στις αρχές και στις απαιτήσεις της Ελληνικής κοινωνίας ,των Ελλήνων πολίτων αλλά και της εξωστρέφειας.

Η συνεισφορά του ΑΔΜΗΕ στον τόπο μας αναγνωρίζεται  και  σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε από την πανδημία  ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται και η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος και τώρα χρηματοδοτείται με τα υπέρογκα ποσά προς τις ΜΕΘ.

Σήμερα στην εποχή του Κορωνοΐου περίτρανα δικαιώνονται οι απόψεις μας ότι τα κοινωνικά αγαθά (ηλεκτρισμός –υγεία –νερό κλπ.)θα πρέπει να τα διαχειρίζεται το δημόσιο. Υποστηρίζουμε την κοινωνική δικαιοσύνη την αλληλεγγύη  και την κοινωνική δομή του κράτους .

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΑΔΜΗΕ θα είναι παρούσα  υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των Ελλήνων  πολιτών, των εργαζομένων, αλλά και του ελληνικού κράτους .
Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ  και επιμένουμε :
Μένουμε όλοι μέσα προστατεύουμε την υγεία μας.

tags: ΑΔΜΗΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)