to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:21 | 04.12.2017

Κοινωνία

Olympian Trail: Μία ξεχωριστή εμπειρία ταξιδιού, ένα σύγχρονο τρένο

Το Θεματικό τρένο Olympian Trail της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Α.Ε. έκανε σήμερα το πρώτο του ταξίδι υποσχόμενο μια διαφορετική εμπειρία στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, που αποβιβάζονται στο Κατάκολο και επιθυμούν να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία: ένα ταξίδι «εμπειρία ζωής» – the trail of a lifetime experience.


Το ταξίδι αυτό ακολουθεί την πορεία της Ολυμπιακής εκεχειρίας, και οι προσκεκλημένοι επιβάτες, μέσα από την προβολή ενός video, έγιναν «μέρος» αυτής της διαδρομής. Στην επιστροφή τους, δοκίμασαν τοπικά προϊόντα συνδεδεμένα με την εμπειρία τους και πήραν μαζί τους ένα αναμνηστικό δώρο, ένα μικρό βιβλίο παραδόσεων, ιστορίας και ελληνικών εδεσμάτων που συνδέονται με την διατροφή των Αρχαίων Ολυμπιονικών.

Το Olympian Trail, ένα σύγχρονο τραίνο, με διακριτή και σχετική σήμανση για τουριστική χρήση αποκλειστικά, ξεκινά την ερχόμενη Άνοιξη με δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 200 επιβάτες, αναλόγως της σύνθεσης του τραίνου. Η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει σημαντική κίνηση επιβατών κρουαζιέρας και το Olympian Trail έχει ως στόχο να συμβάλλει και στην αναβάθμιση της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Η γραμμή Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία έχει ιστορία 100 ετών και συνεπώς όλα τα εφόδια για να λειτουργεί ως μία ειδική τουριστική γραμμή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κύριος Φίλιππος Τσαλίδης, δήλωσε σχετικά: «Το Olympain Trail αποτελεί μια διαδρομή συμβολική αλλά και ουσιαστική. Συμβολική, γιατί συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό και ουσιαστική, γιατί απαντά σε μια πραγματική ανάγκη, την αυξημένη τουριστική ζήτηση τόσο από τους διεθνείς επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όσο και από τους Έλληνες εκδρομείς που αναζητούν το τραίνο για κάθε τους προορισμό. Στόχος μας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να προσφέρουμε στους επιβάτες ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες και το τραίνο να αποτελέσει το “όχημα” εκείνο για ανάπτυξη συνεργειών και συντονισμό πολιτικών με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την τουριστική ανάπτυξη της χώρας».


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)