to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:38 | 18.02.2017

Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάνω από 200.000 κατά της υποψηφιότητας της Βουδαπέστης

Πληθαίνει ο αριθμός των ανθρώπων που τάσσονται κατά της υποψηφιότητας της Βουδαπέστης για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.


Η κυβέρνηση, αλλά και η δημοτική αρχή της ουγγρικής πρωτεύουσας δεν κρύβουν την ανησυχία τους και πως να μη το κάνουν άλλωστε, όταν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι φέρονται, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, να έχουν υπογράψει κατά της διοργάνωσης των Αγώνων του 2024.

Η κίνηση των πολιτών με την επωνυμία «Momentum» συγκεντρώνει διαρκώς υπογραφές προκειμένου να προχωρήσει η χώρα σε δημοψήφισμα που θα δείξει εάν ο κόσμος επιθυμεί τη διεξαγωγή της κορυφαίας διοργανώσης του πλανήτη στην πρωτεύουσα, Βουδαπέστη.

Εάν όντως ισχύει αυτός ο αριθμός των διαφωνούντων, είναι δυνατό να επιβάλλουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος, καθώς με βάση τη νομοθεσία για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτούνται τουλάχιστον 138.000 υπογραφές.

Η υποψηφιότητα της Βουδαπέστης, που στηρίζεται από τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, αναμένεται ότι θα είναι ρεαλιστική απέναντι στις άλλες δύο υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για το 2024, δηλαδή του Παρισιού και του Λος Άντζελες, και με προϋπολογισμό που αφορά συγκεκριμένες επενδύσεις και περιορίζεται στα 2.4 δις. ευρώ.

Το κίνημα «Momentum» θεωρεί ότι το κόστος μίας τέτοιας διοργάνωσης θα αποβεί μοιραίο για την χώρα, ενώ τα μέλη του επισημαίνουν πως οι κίνδυνοι και η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα θα πλεονάσουν. Το ερώτημα που προτείνεται και υποστηρίζεται από πολλά κόμματα και κινήματα της αντιπολίτευσης, είναι το εξής:
«Συμφωνείτε με την ιδέα ότι ο Δήμος της Βουδαπέστης πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024;»

Πηγή: naftemporiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)