to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:38 | 28.04.2014

πηγή: Αυγή

Οικονομία

Έξι οι υπ. αγοραστές του ΟΛΠ – Μάχη για να μην χαθεί το λιμάνι από φορείς

Μάχη για να μην ξεπουληθεί ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια της χώρας δίνουν φορείς με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομος ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση.


Τελευταία ενημέρωση (από Ναυτεμπορική):

Συνολικά έξι επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. καθώς έληξε σήμερα η προθεσμία, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι είναι:

APM Terminals B.V.

Cartesian Capital Group, LLC

COSCO (Hong Kong) Group Limited

International Container Terminal Services, Inc

Ports America Group Holdings

Utilico Emerging Markets Limited

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Οι αντιδράσεις:

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, αναφέρουν ότι η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παραβιάζει τους κανόνες δημοσιότητας και τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης, καθώς η πρόσκληση δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά ούτε και στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως υποστηρίζουν οι φορείς, ο διαγωνισμός παραβιάζει τους κανόνες δημοσιότητας και τις αρχές της διαφάνειας και της ίση μεταχείρισης, αφού οι όροι του δεν δημοσιεύθηκαν ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ούτε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να απαντήσει συγκεκριμένα για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού καλεί τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Β. Μαρινάκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με "Το Λιμάνι της Αγωνίας", Θοδωρής Δρίτσας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)