to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:33 | 29.10.2019

Διεθνή

Βρετανία: Στις 12 Δεκεμβρίου οι πρόωρες εκλογές

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φαίνεται ότι κέρδισε το στοίχημα: το κοινοβούλιο ενέκρινε σε δεύτερη ανάγνωση την πρότασή του για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit - Απορρίφθηκε η τροπολογία Κόρμπιν για εκλογές στις 9 Δεκεμβρίου


Το κοινοβούλιο της Βρετανίας ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία απόψε το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον Δεκέμβριο. Με ψήφους 438 υπέρ η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, όπως ζητούσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Μόλις 20 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί τώρα προς έγκριση στη Βουλή των Λόρδων.

Ο Τζόνσον δέχτηκε ξανά 10 βουλευτές των Τόρις

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δέχτηκε εκ νέου 10 από τους 21 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος τους οποίους είχε διώξει από την κοινοβουλευτική ομάδα τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο Τζόνσον συνάντησε τους δέκα στο γραφείο του στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ανάμεσά τους ήταν ο πρώην υπουργός Επιχειρήσεων Γκρεγκ Κλαρκ και ο Νίκολας Σόουμς, ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Ορισμένοι μεταξύ αυτών έχουν δηλώσει ήδη ότι θα αποσυρθούν στις προσεχείς εκλογές.

"Η προσδοκία όλων των Τόρις, μελών του κοινοβουλίου και υποψηφίων που θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές θα είναι ότι όταν επιστρέψουμε, θα έχουμε πετύχει την ψήφιση αυτής της συμφωνίας για το Brexit", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Απορρίφθηκε η τροπολογία Κόρμπιν για εκλογές στις 9 Δεκεμβρίου

Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε την τροπολογία που είχε καταθέσει ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και αφορούσε την αλλαγή της ημερομηνίας των βουλευτικών εκλογών.

Ο Κόρμπιν ζητούσε να διεξαχθούν οι εκλογές στις 9 Δεκεμβρίου και όχι στις 12 του μηνός.

Η πρότασή του απορρίφθηκε με ψήφους 315 κατά έναντι 295 υπέρ.

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)