to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 13.11.2018

Πολιτική

Ολοταχώς επιστροφή στο Μνημόνιο «υπόσχεται» ο Κ. Κυρανάκης

Επανέλαβε τη «δέσμευση» του κόμματός του για μία πρόσληψη στο δημόσιο τομέα για κάθε πέντε αποχωρήσεις, την ώρα που η κυβέρνηση πρόκειται να εφαρμόσει τον κανόνα 1 προς 1 (μία αποχώρηση-μία πρόσληψη) προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες στην Υγεία, την Παιδεία και άλλους κρίσιμους τομείς


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαξίμου: Πάλι έρμαιο των ακροδεξιών ο Μητσοτάκης

«Δεν δεσμεύει την ΝΔ η εξαγγελία του πρωθυπουργού για 10.000 προσλήψεις», δήλωσε με τον γνωστό, νεοφιλελεύθερο κυνισμό, μιλώντας την Τρίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό News24/7, ο Κώστας Κυρανάκης, παραπέμποντας και στη δέσμευση του κόμματός του για μία πρόσληψη στο δημόσιο τομέα για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Δεν μας δεσμεύει η εξαγγελία των 10.000 προσλήψεων» και πρόσθεσε: «Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου αφορά τη μισθοδοσία των κληρικών. Ο κ. Τσίπρας μιλά για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας που όμως δεν υπάρχει αφού ο μισθός των κληρικών θα δίνεται από το Δημόσιο. Εμείς θέλουμε να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν εν κρυπτώ, ερήμην του κλήρου».

Εξάλλου, «δεν προκύπτει από πουθενά δημοσιονομικός χώρος για 10.000 προσλήψεις. Με κυβέρνηση ΝΔ θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1, δεν μας δεσμεύει η εξαγγελία των 10.000 προσλήψεων. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ξαναείδαμε μια πρόχειρη συμφωνία όπως εκείνη των Πρεσπών», τόνισε το στέλεχος της ΝΔ, «υποσχόμενος» επί της ουσίας επιστροφή στον βαθύ πυρήνα των πολιτικών λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους.

Στο σημείο αυτό θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τον κανόνα 1 προς 1 (μία αποχώρηση-μία πρόσληψη) έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει –μέσω ΑΣΕΠ- σε 7.906 προσλήψεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων το 2019, αφού αυτός είναι ο αριθμός εκείνων που θα συνταξιοδοτηθούν εντός του τρέχοντος έτους. Αντίθετα, με τον κανόνα 1 προς 5 που θέλει να επαναφέρει η ΝΔ, το 2019 θα έχουμε μόλις 1.581 προσλήψεις, με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων να υπάρξουν απολύσεις συμβασιούχων, κάτι που κάνει σαφή τη διαφορά των 2 πολιτικών σχεδίων για την πορεία του κοινωνικού κράτους. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημ. Τζανακόπουλος, μιλώντας την Δευτέρα στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό:«Επειδή ο κος Μητσοτάκης δεν πιστεύει στην ανάγκη της δημόσιας παιδείας, υγείας και πρόνοιας και θέλει να αποδώσει αυτές τις υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα είναι προφανές ότι θα είναι αντίθετος στην ενίσχυση αυτών των τομέων του κοινωνικού κράτους. Από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση αυτών των τομέων του κοινωνικού κράτους και για αυτό θα προχωρήσουμε στις προσλήψεις που έχουμε εξαγγείλει οι οποίες και εντάσσονται στον κανόνα 1:1. Καμία από τις πρωτοβουλίες μας δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πορεία της χώρας. Είναι όλες τους μελετημένες και κοστολογημένες. Δεν πρόκειται για «παροχολογία» αλλά για εφαρμογή μιας στρατηγικής δίκαιης ανάπτυξης».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την καταγγελία της Φ. Γεννηματά ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να συνθλίψουν το Κίνημα Αλλαγής με όρους '89, ο κ. Κυρανάκης, στην ίδια συνέντευξη, κάλεσε τους πολίτες «να συγκρίνουν προγράμματα». Ισχυρίστηκε δε, ότι «η ΝΔ ακόμη και αν πάρει αυτοδυναμία θα επιδιώξει συναινέσεις και συνεργασίες, αλλά -διευκρίνισε- αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πίσω στο πρόγραμμά μας, κυρίως στη μείωση των φόρων, στο θέμα της ασφάλειας, στα εθνικά».

«Τάξη και ασφάλεια»

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε με τη γνωστή ακροδεξιάς κοπής ρητορική, ότι «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει γίνει Υπουργείο Προστασίας του Ρουβίκωνα», ενώ «δεσμεύτηκε» ότι, με κυβέρνηση ΝΔ, «θα επανιδρύσουμε τις φυλακές τύπου "Γ" ώστε να μην έχουν σχέση οι τρομοκράτες με τους ποινικούς, θα επαναφέρουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, θα καταργήσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο, θα αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, πρέπει οι αστυνομικοί να έχουν δικαίωμα αυτοάμυνας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)