to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Ολονυχτίες» της COSCO στην Πειραϊκή για να προλάβουν το δικαστήριο στις 31 Αυγούστου 2021

«Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής θα αποδείξει με επιστημονικά στοιχεία το μέγεθος της θαλάσσιας επιβάρυνσης που προκλήθηκε τόσο από το διαρκές απόβλητο-κεσον όσο και από τα μπάζα και άλλα υλικά που περιείχε ήδη πριν την πόντιση του»


Με υπερωρίες δουλεύει η COSCO προκειμένου να πείσει στο δικαστήριο της 31ης Αυγούστου 2021, ότι έχει συμμορφωθεί με την απόφαση και τους όρους του δικαστή από  16/12/2021 και  15.02.2021.
Κάθε νύχτα  ο πλωτός γερανός χτυπά με δύναμη μέσω  αιχμηρής σφύρας το υπόλοιπο τμήμα του σπασμένου τσιμεντοκιβωτίου (κεσόν). Ο φακός του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής κάθε νύχτα  “απαθανατίζεi” τις αγωνιώδεις προσπάθειες του εργολάβου να εξαφανίσει από την επιφάνεια της θάλασσας το τσιμεντένιο κομμάτι , θρυμματίζοντας το σε πολλά μικρά μέρη που καταλήγουν στον βυθό, θεωρώντας ότι μια τέτοια  στρουθοκαμηλιστική τακτική θα ξεγελάσει τους κατοίκους  οι οποίοι όμως έχουν γνώση των πολλαπλών παραβάσεων και δεν εφησυχάζουν ούτε τη νύχτα. 

Θυμίζουμε ότι για την επανέναρξη των επιχωματώσεων στο ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή ο δικαστής έθεσε ως προϋποθέσεις: 

1.Την απομάκρυνση σύμφωνα με τους προβλεπόμενους στον νόμο και την επιστήμη τρόπους , του κυψελωτού τσιμεντοκιβωτίου «κεσόν» που διερράγη την 28.11.2020 στο θαλάσσιο χώρο του εκτελούμενου ως άνω έργο.
2.Την τοποθέτησης πλωτών φραγμάτων «πετασμάτων  κατά τις εργασίες επιχώσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος από τη διασπορά στερεών υλικών»

Στο επικείμενο δικαστήριο της 31ης Αυγούστου  η COSCO και η ΤΕΚΑΛ θα προσπαθήσουν να πείσουν τους δικαστές ότι το διαρραγέν κεσόν έχει καθαιρεθεί σύμφωνα με  τους νόμους και την επιστήμη. Ποιό επιστημονικό επιχείρημα θα μπορούσε η  COSCO  να επικαλεστεί για να νομιμοποιήσει την παραμονή του κεσόν-διαρκούς απόβλητου επί 9 μήνες -από τις 28.11.2020 μέχρι τις 31.8.2021 -στη θάλασσα, σε απόσταση λιγότερο των 300 μέτρων από τους λουόμενους της παρακείμενης παραλίας της Σχολής Δοκίμων και της ακτής Θεμιστοκλέους;  Με ποια στοιχεία η COSCO  θα πείσει τους δικαστές ότι η συνολική μάζα του απόβλητου κεσόν έχει αφαιρεθεί από τη θαλάσσια περιοχή και δεν βρίσκεται καταποντισμένη στο βυθό τον οποίον έχει υποβαθμίσει εδώ και 13 μήνες σε χαβούζα ;               

                                         

Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής θα αποδείξει με επιστημονικά στοιχεία το μέγεθος της θαλάσσιας επιβάρυνσης που προκλήθηκε τόσο από το διαρκές απόβλητο-κεσον όσο και από τα μπάζα και άλλα υλικά  που περιείχε  ήδη πριν την πόντιση του.

Σχετικά με τον δεύτερο όρο, την τοποθέτηση δηλαδή πετασμάτων,  από το φωτογραφικό υλικό που έχει ήδη καταθέσει το Παρατηρητήριο Πειραϊκής είναι σαφές ότι ο  όρος αυτός  ούτε τηρήθηκε ούτε τηρείται , καθώς το πέτασμα  είτε απουσιάζει είτε  βρίσκεται σε λάθος θέση σε σχέση με τη διασπορά υλικών από τις εργασίες της σφύρας.

Με το φως της ημέρας εμφανίζεται καθημερινά η ρύπανση των νυχτερινών εργασιών στις οποίες έρχεται να προστεθεί και ο διασκορπισμός των τοξικών βυθοκορημάτων στην θάλασσα και στον αέρα κατά την διαδικασία πλήρωσης  των κεσόν. Οι «αρμόδιοι»  από το Λιμεναρχείο Πειραιά και το τμήμα περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής  δηλώνουν σταθερά ότι δεν είναι αρμόδιοι  να ελέγξουν ή να διακόψουν το έργο παρά τον απροκάλυπτο τρόπο που εκτελείται ρυπαίνοντας το περιβάλλον και βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία από την διασπορά των τοξικών βυθοκορημάτων. Από το  φωτογραφικό υλικό του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής που θα κατατεθεί στο δικαστήριο αποδεικνύεται ότι δεν τηρούνται οι παραπάνω όροι ενώ επισημαίνουμε ότι οι ευθύνες της  COSCO και ΤΕΚΑΛ είναι μεγάλες καθώς τώρα γίνεται διασπορά ιδιαίτερα τοξικών υλικών  που προέρχονται από βυθοκορήσεις από την περιοχή της ΝΕΖ Περάματος.

Συνεχίζουμε με γνώση και επαγρύπνηση να καλούμε τους αρμόδιους να προστατέψουν το περιβάλλον και την δημόσια υγεία .
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)