to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ολοκληρωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και για τη Mercedes;

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις η Mercedes-Benz «ευθυγραμμίζει» το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της προς τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς ετοιμάζεται να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το τέλος της δεκαετίας, οπότε και εκτιμάται από την εταιρεία πως «θα το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς».


Σύμφωνα με τη γερμανική μάρκα, η παγκόσμια παραγωγή της Mercedes-Benz έχει προσανατολιστεί στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης. Τα γερμανικά εργοστάσια μπαταριών στο Kamenz και στο Brühl και στο εργοστάσιο της Κίνας στο Πεκίνο θα αρχίσουν να παράγουν μπαταρίες για τα νέα μοντέλα EQ από το 2024. Η παραγωγή μπαταριών σχεδιάζεται στην Kölleda με την υποστήριξη της κυβέρνησης της Θουριγγίας.

Οι μονάδες παραγωγής ηλεκτροκίνησης, στο Untertürkheim, στο Sebes (Ρουμανία) και στο Πεκίνο θα αυξήσουν την παραγωγή ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης υψηλής απόδοσης από το 2024.

Οι μονάδες στο Αμβούργο και στο Untertürkheim (Mettingen) θα αναλάβουν την παραγωγή και τη συναρμολόγηση ηλεκτρικών αξόνων για μελλοντικά μοντέλα Mercedes-EQ.

Η μάρκα έχει διαμοφώσει τη διάταξη παραγωγής της για συστήματα ηλεκτροκίνησης (μπαταρίες, ηλεκτρικές μονάδες κίνησης και άξονες) από το 2024, με βάση τις μελλοντικές αρχιτεκτονικές οχημάτων.

Η νέα ρύθμιση στο δίκτυο παραγωγής κινητήρων της Mercedes-Benz επιτεύχθηκε μετά από εποικοδομητικές συζητήσεις με εκπροσώπους Γερμανών εργαζομένων. Σύμφωνα με την εφαρμογή του επιχειρηματικού σχεδίου της Mercedes-Benz, η εταιρεία επενδύει ένα μεσαίο μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ στις ευρωπαϊκές τοποθεσίες παραγωγής κινητήρων.

Τα plug-in υβριδικά και τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται να αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των πωλήσεων της εταιρείας έως το 2025. Οι συμβατικές μονάδες μετάδοσης κίνησης θα παραμείνουν επομένως σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου κίνησης της Mercedes-Benz μεσοπρόθεσμα.

Με την αύξηση της ηλεκτροκίνησης, η ζήτηση θα μετατοπιστεί προς τα εξαρτήματα ηλεκτροκίνησης, τις μπαταρίες και τα συστήματα ηλεκτρικής κίνησης. Η βιώσιμη επανευθυγράμμιση της εταιρείας προς μια γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών προϊόντων απαιτεί εκτεταμένες προσαρμογές στις δομές και τις διαδικασίες και απαιτεί υψηλό βαθμό ευελιξίας - επίσης στο δίκτυο παραγωγής κινητήρων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)