to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 21.01.2016

Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε, με πορεία μέχρι τη Βουλή, η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, με πορεία μέχρι τη Βουλή, η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ).


(φωτογραφία: Ναυτεμπορική)

Στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των ελεύθερων επαγγελματιών, συμμετείχε και αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ. 

 
****
 
 
 

«Προσπαθούμε να συντονίσουμε τον αγώνα στο χώρο της εκπαίδευσης, όχι μόνο στο ασφαλιστικό, και στα άλλα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Ελένη Ζωγραφάκη, μετά το πέρας της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι τρεις ομοσπονδίες στα γραφεία της ΔΟΕ. «Θεωρούμε ότι το ασφαλιστικό, ως κοινωνικό αγαθό, η παιδεία και η υγεία είναι ευαίσθητοι τομείς που “χτυπιούνται” σε όλα τα επίπεδα από τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Άρα είναι οι τομείς που πρέπει να δοθούν συνολικές μάχες από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, ενημέρωση και συντονισμό δράσεων που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα», τόνισε η κ. Ζωγραφάκη.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση «ασφαλιστική διάλυση», που πρόκειται να δημιουργήσει «τεράστια προβλήματα» σε όλο το χώρο της εργασίας, αλλά και ιδιαίτερα στο χώρο των εργαζομένων στην εκπαίδευση. Ακόμη, ο κ. Κικινής κατηγόρησε για ασυνέπεια λόγων τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκο Φίλη, σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ως αντίβαρο στο γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό: «Δεν μπορείς να μιλάς από τη μια για γηρασμένο προσωπικό και από την άλλη τα μέτρα τα οποία παίρνεις και ψηφίζεις ως κυβέρνηση -γιατί ο υπουργός Παιδείας δεν είναι ξεκομμένος από το υπόλοιπο κυβερνητικό σχήμα και από τη Βουλή- να οδηγούν σε γήρανση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Και επίσης, δεν μπορείς να λες ότι θα κάνεις διορισμούς που δεν θα κάνεις, γιατί δεν θα ελευθερωθούν θέσεις και για όσες αναμένουν κάλυψη, να μην υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό».

Από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών δεν θα λείψουν οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα, καθώς, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας), Γιώργος Χριστόπουλος, «πλέον οι δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν λίγα πράγματα να χωρίσουν, αφού εργασιακά, τα πράγματα επιδεινώνονται και για τους δυο χώρους». «Η Πολιτεία με μια στοιχειώδη συντονιστική δραστηριοποίηση των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας θα μπορούσε να συλλάβει τεράστια ποσά από τη φοροδιαφυγή και την αδήλωτη εργασία. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση», κατέληξε ο κ. Χριστόπουλος.

Εξάλλου παράσταση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού πραγματοποίησαν νωρίτερα έξω από το υπ. Εργασίας, φοιτητικοί σύλλογοι. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους έκλεισαν προσωρινά την οδό Σταδίου, φωνάζοντας συνθήματα. Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στην περιοχή έχει αποκατασταθεί.

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)