to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:33 | 12.05.2014

Πολιτική

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Τουρισμός και τοπική αυτοδιοίκηση»

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η εκδήλωση με θέμα «Τουρισμός και τοπική αυτοδιοίκηση σε Αθήνα και Πειραιά», που συνδιοργάνωσαν οι δημοτικές παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς, η πόλη μας».


Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν ο Θοδωρής Δρίτσας, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με το «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας» και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος Δήμαρχος με την «Ανοιχτή Πόλη». Επίσης, στη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους εκπροσώπων φορέων της τουριστικής αγοράς, τοποθετήθηκαν ο Γεράσιμος Ζαχαράτος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και η Σοφία Αυγερινού-Κολώνια, Καθηγήτρια Πολεοδομίας/Χωροταξίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
 
Στην τοποθέτηση του ο Γ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκε στην σημασία της διασύνδεσης των πολιτισμικών πόρων της πρωτεύουσας με το τουριστικό της κύκλωμα και στις δυνητικές παρεμβάσεις εκ μέρους της αναπτυξιακής του δήμου για τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας. Παράλληλα, εστίασε στα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του δημόσιου χώρου, για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού σε ζητήματα τουρισμού: «Η αναβάθμιση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού έχει ως προϋπόθεση ο δημόσιος χώρος να είναι στην αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορεί να σχεδιάζει με τρόπο ολοκληρωμένο και σφαιρικό, πέρα από τη σημερινή εικόνα κατακερματισμού των σχετικών αρμοδιοτήτων». Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος με την Ανοιχτή Πόλη έδωσε έμφαση, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στη σημασία της ύπαρξης μέριμνας της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της ίδιας της πόλης, ως όχημα για την ανάδειξη της ως μείζον αστικό τουριστικό προορισμό.
 


Από τη μεριά του ο Θ. Δρίτσας αναφέρθηκε στην απουσία ενός σχεδίου που να προωθεί την οργάνωση του τουριστικού χώρου σε Αθήνα και Πειραιά, ως ένα ενιαίο τουριστικό προορισμό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η αυτοδιοίκηση ούτε είχε ούτε έχει σοβαρό ρόλο στο σχεδιασμό – και μάλιστα στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και προγραμματισμό της τουριστικής προβολής και των υποδομών των πόλεων». Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι η ανάδειξη της οδού Πειραιώς, με την κληρονομιά της σε βιομηχανικά κτίρια και υποδομές πολιτισμού, αποτελεί κλειδί για την επιτυχία ενός ανάλογου εγχειρήματος. Τέλος, υπογράμμισε  την σημασία της δημόσιας παρέμβασης για την εξασφάλιση της αειφορίας και της περιβαλλοντικής προστασίας σε ζητήματα τουρισμού, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Αττικής.
  
Ολόκληρη η ομιλία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην εκδήλωση ΕΔΩ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)