to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:48 | 15.03.2022

Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 5η πανελλαδική συνδιάσκεψη των σχημάτων του Bloco

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη των σχημάτων του Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτέλεσε σημείο συνάντησης, συλλογικής και δημοκρατικής συζήτησης για φοιτητές και φοιτήτριες από πανεπιστήμια όλης της χώρας.


Το Σαββατοκύριακο 12 - 13 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η 5η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των φοιτητικών σχημάτων του BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η πανελλαδική συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά το μεγάλο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων έξω από το ΣτΕ με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής που κατέθεσαν συλλογικοί φορείς των ΑΕΙ ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Αποτέλεσε ένα σημείο συνάντησης, συλλογικής και δημοκρατικής συζήτησης για φοιτητές και φοιτήτριες από πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δίκτυο σχημάτων σε ανακοίνωσή του «Κατά τη διάρκεια της διήμερης διαδικασίας συζητήσαμε διεξοδικά την υφιστάμενη κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια και ορίσαμε τις πολιτικές θέσεις και αιχμές που θα αναδείξουμε το επόμενο διάστημα για την υπεράσπιση του Δημόσιου, Δωρεάν και Δημοκρατικού χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Κεντρικά σημεία συζήτησης αποτέλεσαν η ανασυγκρότηση των δομών του φοιτητικού κινήματος, η υπεράσπιση των φοιτητικών αναγκών και η άρση των ταξικών αποκλεισμών, η υπεράσπιση της δημοκρατίας και η καταπολέμηση των έμφυλων  διακρίσεων μέσα στις σχολές.

Το επόμενο διάστημα και με ορίζοντα τις φοιτητικές εκλογές το BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα λάβει κεντρική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των φοιτητών/τριών (ΕΦΕΕ). Ειδικά σήμερα όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να τελειώσει μία για πάντα με τον φοιτητικό συνδικαλισμό είναι επιτακτική ανάγκη το φοιτητικό κίνημα να ανασυγκροτήσει τις δομές του σε μία δημοκρατική και συμμετοχική βάση.

Τα σχήματα μας από την Ξάνθη μέχρι το Ρέθυμνο θα πραγματοποιήσουν σειρά εκδηλώσεων και πολιτιστικών δράσεων, θα λάβουν πρωτοβουλίες εντός των φοιτητικών συλλόγων και ευρύτερα για την διοργάνωση δράσεων με αντιπολεμικό περιεχόμενο.  Παράλληλα είμαστε πάντα σε επιφυλακή ούτως ώστε να αντικρούσουμε οποιαδήποτε επίθεση της κυβέρνησης είτε αυτή αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, είτε ένα νέο νομοσχέδιο στην λογική της έκθεσης που παρουσίασε το ίδρυμα Μποδοσάκη.

Τέλος όσον αφορά τις φοιτητικές εκλογές, θα πρέπει φέτος να διεξαχθούν πάση θυσία, χωρίς φυσικά την παρουσία αστυνομίας, με ενιαία χαρακτηριστικά σε όλους τους  Φοιτητικούς Συλλόγους Πανελλαδικά. Σήμερα γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη ισχυροποίησης των δημοκρατικών δυνάμεων με αναφορά στην αριστερά και την πρόοδο. Τα σχήματα μας απευθύνουν ένα ευρύ κάλεσμα σε οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις, ανένταχτους/ες φοιτητές/-τριες προκειμένου να συγκροτήσουμε από κοινού ένα εκλογικό μέτωπο πάνω σε πολιτικές αρχές, απέναντι στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)