to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 27.09.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, συμφώνησαν, αλλά οι ανακοινώσεις τη Δευτέρα...

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με τους κυβερνητικούς εταίρους να συμφωνούν στο μεγάλύτερο μέρος του πακέτου των μέτρων, ενώ η ψήφισή τους προσδιορίζεται μέχρι τις 16 του Οκτώβρη.


Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αποφασίστηκε να διαπραγματευτούν με την τρόικα την τετραετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από το μέγαρο Μάξιμου δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία, ενώ τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ πιέζει για τη ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων σε περίπτωση θετικής εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις Στουρνάρα που προσδιόρισε τη Δευτέρα ως ημέρα εξειδίκευσης και ανακοίνωσης των μέτρων.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε την Τετάρτη το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για τα μέτρα, τα οποία την Παρασκευή θα συζητηθούν στις Βρυξέλλες στη διάρκεια του Euro Working Group, παρουσία των επικεφαλής της τρόικας.
 
Η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα διήρκεσε περίπου δύο ώρες και ο κ. Στουρνάρας αποχώρησε από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.
 
Πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι «απ' ό,τι φαίνεται δεν υπάρχουν σοβαρές διαφοροποιήσεις προς το καλύτερο». Ωστόσο, χαρακτήριζαν σημαντικό το γεγονός ότι τα αναπηρικά επιδόματα έχουν εξαιρεθεί από το πακέτο μέτρων και σημείωναν πως «όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη σύσκεψη των αρχηγών». Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι αυτά τα μέτρα «δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμα με την τρόικα».
 

Εισερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Στουρνάρας άφησε να εννοηθεί ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων θα είναι λιγότερο από 8 δισ. ευρώ. Σημείωσε δε, «όχι τέτοια νούμερα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)