to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:46 | 30.06.2016

Οικονομία

Ολοκληρώθηκε η 2η καμπάνια αλληλέγγυων εξαγωγών σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο

Η δεύτερη καμπάνια αλληλέγγυων εξαγωγών σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο που συντόνισε η «Αλληλεγγύη για Όλους» σε συνεργασία με την ομάδα παραγωγών «Greenland» από την Στέρνα Μεσσηνίας, τον κοινωνικό συνεταιρισμό «Μοδούσα» από τη Γέρα Λέσβου και το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου


Αυτή τη φορά, όπως αναφέρει η «Αλληλεγγύη για Όλους», συνεργαστήκαμε με τη βελγική οργάνωση «Climaxi» και με την κινηματική πρωτοβουλία «Κόντρα στο ρεύμα» (à contre courant).

Η καμπάνια ταξίδεψε και στο Λουξεμβούργο όπου εκεί συνεργαστήκαμε με τους αλληλέγγυους από την «Επιτροπή αλληλεγγύης στην Ελλάδα» (Comité de solidarité avec la Grèce) και με το «Κίνημα της Μετάβασης» (MESA: La Maison de la Transition).

Η ποιότητα και η ασφάλεια του προϊόντος, η δίκαιη τιμή για τον παραγωγό, η σύνδεση με την τοπική κοινωνία και η λειτουργία σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων συνεταιρισμών από την «Αλληλεγγύη για Όλους».

Όπως τονίζεται:

Αυτή τη φορά η διάθεση περιελάμβανε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαφόρων ειδών ελιές και τα σαπούνια της ΒΙΟΜΕ. Προϊόντα που δύσκολα βρίσκονται στη βόρεια Ευρώπη σε δίκαιη τιμή, καλή ποιότητα, αλλά πρωτίστως με γνώση της προέλευσης.

Η διανομή των προϊόντων συνοδεύτηκε από εκδηλώσεις σε τρεις πόλεις, Βρυξέλλες, Κουρ Σεν Ετιέν και στη Λιέγη, όπου συζητήσαμε για τις προοπτικές, το πολιτικό περιεχόμενο, τις καλές πρακτικές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, για την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ σχεδιάστηκαν μονιμότερες δράσεις συνεργασίας μεταξύ αλληλέγγυων δικτύων, συνδικάτων, οργανώσεων πολιτών.

Η καμπάνια αλληλέγγυων «εξαγωγών» παραμένει μη – κερδοσκοπική και όλο το πλεόνασμα που έχει προβλεφθεί, θα διατεθεί σε δομές αλληλεγγύης στην Ελλάδα καθώς και για τη δημιουργία μίας μόνιμης υποδομής υποστήριξης συνεταιρισμών.  

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)