to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 14.03.2022

Αθλητισμός

Ολοκληρώθηκαν οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνο - Η σκυτάλη σε Μιλάνο-Κορτίνα για το 2026

Το ρεκόρ της Κίνας, η εντυπωσιακή Ουκρανία και η σκυτάλη από το Πεκίνο σε Μιλάνο-Κορτίνα 2026


Ολοκληρώθηκαν χθες, έπειτα από 10 ημέρες δράσης, συγκινήσεις και συναισθήματα, συναρπαστικές ιστορίες και ιστορικές στιγμές, οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες 2022 στο Πεκίνο.

Σημείο αναφοράς η αναβίωση της διοργανώτριας Κίνας, από την κατάκτηση ενός μόνο μεταλλίου  στους Αγώνες της Πιονγκτσανγκ  το 2018, για να αναδειχθεί στην κορυφαία ομάδα, μετά τέσσερα χρόνια.

Οι αθλητές της Κίνας ολοκλήρωσαν τους Aγώνες με το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών με 61 μετάλλια, 18 χρυσά, 20 ασημένια και 23 χάλκινα.

Εντυπωσιακοί οι Ουκρανοί που «χρησιμοποίησαν» ως κίνητρο τον πόλεμο στην χώρα τους, εντυπωσίασαν φτάνοντας δεύτεροι με 29 μετάλλια, 11 χρυσά, 10 ασημένια και οκτώ χάλκινα, ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Καναδάς με 25 μετάλλια, οκτώ χρυσά, έξι ασημένια και 11 χάλκινα.

«Μετά από τρεις διαδοχικούς Αγώνες στην Ασία, το Παραολυμπιακό Κίνημα είναι μεγαλύτερο και ισχυρότερο. Εάν το Πεκίνο το 2008 ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης για το Παραολυμπιακό Κίνημα, τότε το Πεκίνο 2022 σηματοδότησε μια νέα αυγή για τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Αλαν  Πάρσονς. 

«Υποσχεθήκατε ασφαλής και υπέροχους Αγώνες. Παρουσιάσατε εκπληκτικούς, ασφαλής και θεαματικούς Αγώνες. Φοβερή οργάνωση, ζωντανοί χώροι και συναρπαστικό άθλημα τα χαρακτηριστικά των σπουδαίων Αγώνων εδώ στο Πεκίνο. Σίγουρα, η Κίνα έχει θέσει ένα σημείο αναφοράς για όλους τους μελλοντικούς χειμερινούς αγώνες. Σίγουρα, η Κίνα είναι πλέον μια δύναμη των Παραολυμπιακών χειμερινών σπορ», πρόσθεσε.

Στο όμορφο σκηνικό του εμβληματικού σταδίου  της «Φωλιάς του Πουλιού», για μια τελευταία φορά, οι αθλητές, οι επίσημοι, οι εθελοντές και οι διοργανωτές συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν μαζί την επιτυχία, τη ζωή και το Παραολυμπιακό Κίνημα.

Η σκυτάλη δόθηκε στους επόμενους οικοδεσπότες, Μιλάνο-Κορτίνα ντ’ Αμπέτζο 2026.

Ο πίνακας μεταλλίων στους Παραολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες 2022

Η Κίνα από την κατάκτηση ενός μόνο μεταλλίου στους Αγώνες της Πιονγκτσανγκ το 2018, ολοκλήρωσαν τους Αγώνες  στο Πεκίνο με το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών με 61 μετάλλια, 18 χρυσά, 20 ασημένια και 23 χάλκινα.
Εντυπωσιακοί οι Ουκρανοί που «χρησιμοποίησαν» ως κίνητρο τον πόλεμο στην χώρα τους, εντυπωσίασαν φτάνοντας δεύτεροι με 29 μετάλλια, 11 χρυσά, 10 ασημένια και οκτώ χάλκινα, ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Καναδάς με 25 μετάλλια, οκτώ χρυσά, έξι ασημένια και 11 χάλκινα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)