to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:08 | 14.01.2013

Κοινωνία

Ολοκλήρωση των εργασιών της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Δυτική Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή, πάνω από 120 άτομα, η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Δυτική Ελλάδα.


Στις εργασίες της συνδιάσκεψης συμμετείχαν αντιπρόσωποι και από τους τρεις νομούς της περιφέρειας, με σημαντική αντιπροσωπευτικότητα ανά περιοχή. Από όλους τους ομιλητές αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στις τοποθετήσεις κυριάρχησε η ανάγκη ουσιαστικής και αποτελεσματικής παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στα τοπικά ζητήματα, σε όλες τις δημοτικές ενότητες, τους δήμους αλλά και συνολικά στην περιφέρεια μέσα και από τη δημιουργία προγραμμάτων που να εξειδικεύουν την πολιτική πρόταση του κόμματος στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να δημιουργούν το άμεσο πρόγραμμα και το όραμα μας για την περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε περιρρέουσα ονοματολογία σχετικά με υποψήφιους δημάρχους και υποψήφιο περιφερειάρχη είναι απαράδεκτη, πρώιμη και άνευ ουσίας, καθώς όλες οι σχετικές αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα συλλογικών, δημοκρατικών διαδικασιών. Αυτό που προέχει για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η σκληρή και συντονισμένη δουλειά προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προγραμματικές και οραματικές μας θέσεις, με βάση τις οποίες θα δουλέψουμε στις τοπικές κοινωνίες, συγκροτώντας αυτοδιοικητικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καθώς και πιθανές συνεργασίες σε κάθε περιοχή. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η δουλειά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οργάνωση του λαού μας στην κατεύθυνση ανατροπής των μνημονίων και του διεφθαρμένου πολιτικού σκηνικού που στραγγαλίζει τη χώρα.

Η περιφερειακή συνδιάσκεψη ήταν το πρώτο βήμα στη συγκρότηση Επιτροπής Αυτοδιοίκησης στη Δυτική Ελλάδα, η οποία κατά τις επόμενες ημέρες θα καθορίσει τα συντονιστικά της όργανα για την πιο αποτελεσματική λειτουργία της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)