to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ολοκλήρωσαν την κωλοτούμπα

Το έργο μας δεν μπορεί να το «δικάσει» καμία παράταξη που μόνο υποτέλεια στα συμφέροντα έχει να επιδείξει


Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν. Η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της. Υπερψήφισε ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό τής κατηγορίας εναντίον μου και εναντίον τής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, οι κατήγοροι ισοπέδωσαν μόνοι τους το πολιτικά υποκινούμενο κατηγορητήριο. Ομολογώντας στο πόρισμά τους ότι δεν βρήκαν ούτε καν επαρκείς ενδείξεις για να στηρίξουν την κατηγορία τους.

Η σύγκρουσή τους με την αλήθεια ήταν συντριπτική.

Οι εμμονικοί του Μαξίμου αλλά και όσοι από τον χώρο του Τύπου πίστευαν ότι μπορούν να συκοφαντούν και να ανακατεύονται στο πολιτικό παιχνίδι με όρους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, οι ενορχηστρωτές δηλαδή της άθλιας μεθόδευσης, έμειναν να πορεύονται με υπολείμματα της σκοπιμότητάς τους.

Είμαστε περήφανοι που κάναμε το καθήκον μας, εφαρμόζοντας, μετά από τριάντα χρόνια ανομίας, το σύνταγμα και τους νόμους. Που τολμήσαμε και καταφέραμε να ρυθμίσουμε -με τα σωστά και τα λάθη μας- το τηλεοπτικό τοπίο με την εφαρμογή του Νόμου 4339/2015, ο οποίος ισχύει ακόμα σήμερα, να εισπράξουμε τίμημα υπέρ του Δημοσίου για τη χρήση των τηλεοπτικών αδειών καθώς και τους φόρους διαφήμισης, να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε νέες στο τηλεοπτικό πεδίο και συνολικά στον οπτικοακουστικό τομέα.

Που διενεργήσαμε έναν κρυστάλλινο διαγωνισμό αδειοδότησης το 2016, ο οποίος έθετε αυστηρούς όρους συμμετοχής και απόδοσης αδειών.  Έναν διαγωνισμό που, αν και ακυρώθηκε, αποτίμησε την αξία των αδειών στο υψηλότατο ποσό των 245 εκατ. ευρώ και αποτέλεσε βάση για το τίμημα που πληρώνουν σήμερα τα κανάλια με βάση την ομόφωνη απόφαση των μελών του ΕΣΡ και τη σφραγίδα του ΣτΕ.

Είμαστε περήφανοι για τις αποφάσεις που λάβαμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αφού όλες κρίθηκαν μετά τις αλλεπάλληλες, ογδόντα τον αριθμό, πρόσφυγες των υποψηφίων του διαγωνισμού στο ΣτΕ, όπου έπεσαν η μία μετά την άλλη.

Το έργο μας δεν μπορεί να το «δικάσει» καμία παράταξη που μόνο υποτέλεια στα συμφέροντα έχει να επιδείξει.  Όπως και ερωτήματα ως προς την εκπλήρωση του δικού της καθήκοντος.

Η Ν.Δ. δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο όταν:

  • Ο κ. Μητσοτάκης συναντάται με ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και το επόμενο διάστημα η κυβέρνησή του εκδίδει αποφάσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των «συνδαιτυμόνων» του.
  • Όταν ο αρμόδιος επί του Τύπου υπουργός συναντάται με εκπροσώπους μιντιακών ομίλων και μετά μοιράζει αδιαφανώς το δημόσιο χρήμα.

Άξιζε τον κόπο η προσπάθειά μας;

Άξιζαν τον κόπο οι τόνοι λάσπης, η συνεχής διαστρέβλωση, οι χυδαίες συκοφαντίες, τα εμετικά πρωτοσέλιδα, η προσωπική και συλλογική δοκιμασία;

Ναι, άξιζαν τον κόπο.

Και διότι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε όρους πολυφωνίας και πλουραλισμού για όλα τα ΜΜΕ απέναντι σε κάθε μορφής λογοκρισία, ενώ ταυτόχρονα βάλαμε το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Και διότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα ήμασταν ακόμα μία κυβέρνηση που διαιώνισε την ανομία στον χώρο των ΜΜΕ, μία κυβέρνηση για την οποία ο ιστορικός του μέλλοντος θα έλεγε ότι «πέρασε και δεν ακούμπησε» και ότι «δεν βαριέσαι, τόσοι ήταν».

Η συνείδησή μας δεν άντεχε να παραγράψουμε την ιστορία μας, δεν άντεχε να δικαιώσουμε τους μύχιους πόθους των πολιτικών μας αντιπάλων για αριστερή παρένθεση.

Η αριστερή κυβέρνηση ήρθε για να λύσει προβλήματα.

Και θα ξαναέρθει για να δώσει νέους αγώνες ώστε να αλλάξει τις συνθήκες προς όφελος του λαού.

* Ο Νίκος Παππάς είναι βουλευτής Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)