to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 21.01.2014

Κοινωνία

«Κάτω τα χέρια από τις λαϊκές ελευθερίες»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια (ενημέρωση)

Στο πλαίσιο της «εβδομάδας αγώνα για τις εργατικές λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα» - Κύρια αιχμή η απαγόρευση της συγκέντρωσης της 8ης Ιανουαρίου και η σύλληψη του Π. Αντωνόπουλου, συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ - Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου σήμερα, Πέμπτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 10 π.μ.


Διαβάστε: 

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση συμπαράστασης στον Παύλο Αντωνόπουλο στην Ευελπίδων

********

Φωτογραφίες από τη πορεία

Σύνταγμα

Στην κεφαλή της πορείας ο τραυματίας Γρηγόρης Καλομοίρης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο συνδικαλιστής Μάρκος Μπασιούκας

19.00 Ομιλία του Π. Αντωνόπουλου που δικάζεται αύριο στην Ευελπίδων

 

18.15 Τα πρώτα πανό στα Προπύλαια 

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, σήμερα, Τετάρτη 22/1, στις 6 μ.μ., με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις εργατικές και λαϊκές ελευθερίες», καλούν εκατοντάδες δημοκρατικές και αντιφασιστικές κινήσεις, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και λαϊκοί φορείς, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που συγκρότησαν Επιτροπή Πρωτοβουλίας (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω μέρος της σχετικής ανακοίνωσης). Ταυτόχρονα, καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Πέμπτη 23/1, στις 10 π.μ. Στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης παρευρέθησαν μεταξύ πολλών άλλων, οι Παν. Λαφαζάνης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγ. Χάγιος δημοτικός σύμβουλος περιφέρειας Αττικής και εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και οι συνταγματολόγοι καθηγητές ΑΕΙ Γ. Κατρούγκαλος και Δ. Καλτσώνης. 

«Φρένο στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και στην ποινικοποίηση των αγώνων του λαού και των εργαζομένων, θα βάλει ο ενιαίος και μαζικός μας αγώνας για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, για την κατάργηση των μνημονίων και την ανατροπή των πολιτικών τους εκφραστών» τονίζει η Αυτόνομη Παρέμβαση που στηρίζει την κινητοποίηση και «απαιτεί την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου και την κατάργηση κάθε νόμου και αστυνομικής πρακτικής που απαγορεύει ή περιστέλλει το δικαίωμα στην ελεύθερη συγκέντρωση και διαδήλωση».

(το στιγμιότυπο της σύλληψης του Παύλου Αντωνόπουλου στις 8 Ιανουαρίου)

Τα καλέσματα από ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ: «Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Γρηγόρη Καλομοίρη. Η Ε.Ε.  της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά από την αναβολή της δίκης του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου για την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7) για να απαιτήσουμε την αθώωση του. Επίσης, καλούμε την ίδια μέρα τους συναδέλφους στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιείται στις 11:00 πμ. Ταυτόχρονα,  κηρύσσουμε και για τους δυο λόγους 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 10:00 πμ μέχρι τις 2:00 μμ προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ: Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 6 μ.μ. για να καταγγείλει την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχθεί για τις 8/1/2014 στα πλαίσια της αντίθεσης για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας, καθώς και την αναίτια σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., γιατί συμμετείχε στην απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της αρχής(!) και να ζητήσουμε την αθώωση του συναδέλφου.

Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρη Καλομοίρη.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μετά από την αναβολή της δίκης του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου για την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7) για να απαιτήσουμε την αθώωση του.

Ταυτόχρονα, κηρύσσουμε 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ. για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.  

Η αυταρχική επιδρομή μπορεί να ανατραπεί!

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δημοκρατικών Αντιφασιστικών Κινήσεων, Συνδικάτων και Λαϊκών Φορέων:

«η τρομοκρατική, αυταρχική και κατασταλτική επιδρομή της κυβέρνησης και της τρόικα μπορεί να ανατραπεί!  Στην κατεύθυνση αυτή, διεκδικούμε κι απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και από κάθε κυβέρνηση, από τη δικαστική εξουσία και το μιντιακό κατεστημένο:

-Την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου.

-Την παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή της ΓΑΔΑ Κ. Μαχαιρίνα και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια ως άμεσα υπεύθυνων για τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων.

-Την κατάργηση κάθε νόμου και αστυνομικής πρακτικής που απαγορεύει ή περιστέλλει το δικαίωμα στην ελεύθερη συγκέντρωση και διαδήλωση.

-Την κατάργηση των χημικών, της οπλοφορίας κατά των λαϊκών διαδηλώσεων και τη διάλυση των ΜΑΤ και των ομάδων ΔΕΛΤΑ.

-Την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου.  

Την άρση της επιστράτευσης των εργαζόμενων στο μετρό, την κατάργηση των νόμων που επιτρέπουν την επιστράτευση και κάθε νόμου που περιστέλλει το δικαίωμα στην απεργία.

-Το σταμάτημα της δικαστικής βιομηχανίας κατά των απεργιών. Την άρση των πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων κατά των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.         

-Την ανάκληση των συκοφαντικών στοχοποιήσεων πολιτικών δυνάμεων και αγωνιστών από τη ΝΔ και τα αντίστοιχα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, την κατάργηση των ελληνικών και ευρωπαϊκών τρομονόμων, που βαφτίζουν «τρομοκρατία» το μαχητικό λαϊκό κίνημα.  

-Την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού με την πλήρη πολιτική απομόνωση και άμεση σύλληψη, παραπομπή σε δίκη και παραδειγματική τιμωρία όλων των εγκληματιών και δολοφόνων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και των συνεργατών τους σε αστυνομία, στρατό, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματίες χορηγούς της.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)